Το νέο Citroen C3 έρχεται με 12.900€

Πέτρος Πιτσίνης
Το νέο Citroen C3 έρχεται με 12.900€
Στο τέλος του Νοέμβρη θα βρίσκεται στη χώρα μας το εντυπωσιακό νέο Citroen C3, με προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και πλήθος εκδόσεων.

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, το νέο Citroen C3 έρχεται με μια σειρά από ισχυρά πλεονεκτήματα την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στην ελληνική αγορά, όπου αναμένεται να κάνει αίσθηση.

Με σύγχρονη αισθητική που το τοποθετεί επάξια δίπλα στο φουτουριστικό C4 Cactus, το C3 θα διατίθεται στη βασική του έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων ισχύος 82 ίππων προς 12.900€.

Η χαμηλή αρχική τιμή διάθεσης είναι ωστόσο μόνο το κερασάκι στην τούρτα του μοντέλου. Πλούσιος εξοπλισμός, πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και μερικές πρωτιές σε επίπεδο εξοπλισμού, όπως η ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης , το κάνουν να ξεχωρίζει. Η τελευταία καταγράφει οτιδήποτε βλέπει ο οδηγός μέσα από το αυτοκίνητο και έχει τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή αποθήκευσης για μετέπειτα προβολή. Ο οδηγός την ενεργοποιεί όποτε το επιθυμεί, ενώ καταγράφει αυτόματα εικόνες σε περίπτωση ατυχήματος.

Από μηχανολογική άποψη τα μοντέλα που θα κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους στην Ελλάδα θα είναι αυτά με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης PureTech των 1.2 λίτρων σε ατμοσφαιρική και turbo έκδοση με 82 και 110 ίππους. Περίπου ένα μήνα αργότερα, το Δεκέμβριο, η πιο ισχυρή έκδοση θα είναι διαθέσιμη και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της Citroen με την ονομασία EAT6.

O diesel BlueHDi των 1.6 λίτρων θα είναι επίσης διαθέσιμος από το λανσάρισμα με ισχύ 75 ίππων, ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου θα έρθει στη χώρα μας και η ισχυρότερη έκδοση των 100 ίππων.

Στο τομέα της συνδεσιμότητας και της εξατομίκευσης το νέο Citroen C3 θα ξεχωρίζει, καθώς θα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα Multimedia και δεκάδες δυνατότητες συνδυασμού χρωμάτων αμαξώματος και εσωτερικού –σε συνδυασμό με τα διάσημα Air bumps- από τη μίξη των οποίων θα προκύπτει ένα λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!