Η υπέροχη Ariel Ace γίνεται R

Η υπέροχη Ariel Ace γίνεται R

Η υπέροχη Ariel Ace γίνεται R

Η πρώτη μοτοσικλέτα της νέας εποχής Ariel αποκτά μια πιο δυνατή, ελαφριά και σπορ συλλεκτική εκδοχή, που θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα.  

Οι περισσότεροι λάτρεις του αυτοκινήτου γνωρίζουν την Ariel ως μια μικρή βιοτεχνία κατασκευής του εκπληκτικού track day μοντέλου Atom και του αντίστοιχου off road μοντέλου Nomad. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζουν, είναι ότι η Ariel κατασκεύαζε παγκοσμίως γνωστές μοτοσικλέτες από την αρχή του 20ου αιώνα έως και το 1970.

Για τους παλιότερους λοιπόν δεν ήταν έκπληξη που η αναβιώσασα ως βιοτεχνία πλέον Ariel δημιούργησε την Ace, την πρώτη μοτοσικλέτα της σύγχρονης εποχής της, το 2014. Βασισμένη σε ένα πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα και στον V4 κινητήρα των 1.2 λίτρων της Honda, γνωστό από τα VFR, που αποδίδει 170 ίππους, είναι η επιτομή των cafe racer της δεκαετίας του ’70 ή των naked superbikes του σήμερα αν προτιμάτε.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η πανέμορφη Ace είναι μια μοτοσικλέτα μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, αποκτά πλέον και μια ακόμα πιο σπάνια εκδοχή, με τον κωδικό R. Αυτή θα είναι ακόμα πιο ισχυρή και πολύ πιο ελαφριά, με το σύνολο σχεδόν των περιφερειακών της να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 10 αντίτυπα, σε κάποια προφανώς πολύ υψηλή τιμή, με το μοντέλο να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση μοτοσικλέτας του Μπίρμιγχαμ, που θα πραγματοποιηθεί από 19-27 Νοεμβρίου στο Ενωμένο Βασίλειο.

Εικόνα: Ariel Ace

Best of internet