Πεντάθυρο Ford Fiesta ST από 19.569€

Πέτρος Πιτσίνης
Πεντάθυρο Ford Fiesta ST από 19.569€
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και σε πεντάθυρη έκδοση θα είναι το ισχυρότερο μικρό Fiesta, ενώ τα τρίθυρα ST και ST200 έχουν νέες μειωμένες τιμές.

Το Ford Fiesta ST διατίθεται για πρώτη φορά για παραγγελία σε 5θυρη έκδοση μαζί με το 3θυρο μοντέλο. Το 5θυρο Fiesta ST προσφέρει πρόσθετη πρακτικότητα διατηρώντας τις σπορ επιδόσεις και την κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Κάτω από το καπό του, όπως και στο τρίθυρο μοντέλο, βρίσκεται ο γνωστός βενζινοκινητήρας 1.6L EcoBoost που αποδίδει 182 ίππους και ροπή 240 Nm, πετυχαίνοντας επιτάχυνση 0 100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ

Το πλαίσιο είναι ρυθμισμένο κατά τα πρότυπα της Ford Performance και διαθέτει βελτιστοποιημένη ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα που με την υποστήριξη του αναβαθμισμένου Torque Vectoring Control προσφέρει καλύτερο κράτημα και μείωση της υποστροφής χωρίς να μειώνει την ταχύτητα στη στροφή. Τη δυναμική συμπεριφορά ενισχύουν τα 3 επίπεδα απενεργοποίησης του ESP (On / Sport / Off).

Παράλληλα με το νέο 5-θυρο Fiesta ST, η Ford ανακοίνωσε νέα μειωμένη τιμή 21.366€ για την κορυφαία έκδοση ST200, το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής όλων των εποχών με επιτάχυνση 0 - 100 km/h) σε 6,7 δλ.

Ο 1.6 EcoBoost του Fiesta ST200 αποδίδει +15 ίππους και ροπή +30 Nm για μέχρι 20 δευτερόλεπτα μέσω overboost. Μια πιο κοντή σχέση τελικής μετάδοσης 4,06 από 3,82 στο Fiesta ST βελτιώνει την εν κινήσει επιτάχυνση. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

To Ford Fiesta ST200 προσφέρεται σε μοναδικό εξωτερικό χρώμα Storm Grey και διαθέτει αποκλειστικό εξοπλισμό όπως ζάντες αλουμινίου με μηχανουργική κατεργασία και μαύρο ματ φινίρισμα, κόκκινες δαγκάνες φρένων και αναβαθμισμένο εσωτερικό με μοναδικά εμπρός ημιδερμάτινα καθίσματα Recaro σε μαύρο χρώμα και ασημί ραφή, μαζί με φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ και ζώνες ασφαλείας με ασημί λεπτομέρειες.

Νέα μειωμένη τιμή έχει διαμορφωθεί όμως και για την τρίθυρη έκδοση του Fiesta ST των 182 ίππων, στα 18.798€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!