Επιστρέφει… οργανωτής ο Ρος Μπρον;

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστρέφει… οργανωτής ο Ρος Μπρον;
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τον εμβληματικό Βρετανό Ρος Μπρον στα ηνία της F1 και ο ίδιος δηλώνει ότι βρίσκει καλή μια τέτοια ιδέα.

Επικεφαλής ομάδων όπως οι Mercedes, Ferrari, Benetton αλλά και της δικής του Brawn GP, o χαρισματικός Βρετανός μηχανικός Ρος Μπρον, 61 ετών σήμερα, έχει κατακτήσει συνολικά οκτώ τίτλους οδηγών και αντίστοιχους κατασκευαστών.

Έχει ψηφιστεί ως ένας εκ των μελών της dream team της F1 όλων των εποχών και, παρά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2013, απολαμβάνει τεράστιο σεβασμό στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με τη διοίκηση της F1 να ψάχνει βηματισμό για την επόμενη μέρα του αθλήματος, είναι πολύ φυσικό το όνομα του Μπρον να συζητείται πολύ στην αναζήτηση ενός αγωνιστικού υπεύθυνου στην F1.

Αυτός, σύμφωνα με το σχεδιασμό, δεν θα αντικαταστήσει τον Μπέρνι Έκλεστοουν, καθώς δεν θα έχει καθήκοντα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση της F1. Θα είναι όμως υπεύθυνος για να καθορίζει νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα συμφωνεί από κοινού με τους κατασκευαστές και την FIA.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπρον στην εφημερίδα Daily Telegraph δεν σκέφτεται την επιστροφή του ως επικεφαλής κάποιας ομάδας. Από την άλλη πλευρά, θα ήθελε πολύ να βοηθήσει την F1 να γίνει καλύτερη, μέσα από έναν οργανωτικό ρόλο. Όπως μάλιστα σημείωσε, το σπορ χρειάζεται ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο εξέλιξης, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό να το υλοποιήσει. Να λοιπόν το πεδίο δόξης για τον Μπρον. Και η απαρχή των φημών, φυσικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!