Το κάναμε American Bar

Γιώργος Βαρίνος Γιώργος Βαρίνος
Το κάναμε American Bar
Όσοι παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση το GP της Formula 1 στο Μεξικό και έχουν μάθει τα τελικά αποτελέσματα, έχουν μια ξινή γεύση στο στόμα.

Έχω την αίσθηση πως παρακολουθήσαμε ζωντανά, την αποκαθήλωση της Formula 1 ως το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Είναι μάλλον μερικοί ηλικιωμένοι άσχετοι, που δεν μπορούν να βάλουν τάξη σε ένα μάτσο κωλόπαιδα. Ένα μάτσο κωλόπαιδα, που γράφουν στα παπάρια τους, τους αγωνιστικούς κανόνες, γράφουν στα παπάρια τους, τους επικεφαλείς των ομάδων που τους μιλούν στον ασύρματο, γράφουν στα παπάρια τους την ηθική και το fair play, τους οργανωτές και τους αγωνοδίκες και στο φινάλε γράφουν στα παπάρια τους όλους εμάς που παρακολουθούμε αυτό το σπορ.

Τι είδαμε την περασμένη Κυριακή παρακολουθώντας το GP του Μεξικού; Είδαμε έναν αγώνα σούπα, που ήταν παραβατικός από την πρώτη στροφή του πρώτου αυτοκινήτου και τελείωσε και με αυτόν τον τρόπο, με παραβάσεις του 3ου και του 4ου οδηγού. Ακούσαμε επίσης άπειρα μπινελίκια, είδαμε τσογλάνια-ταλαντούχους οδηγούς να ενθαρρύνονται σε παραβατικές συμπεριφορές και αγωνοδίκες χαμένους στην μετάφραση.

Προσωπικά ξέρασα ράδια. Δεν γούσταρα. Δεν θέλω ρε φίλε... Δεν μου άρεσε.

Δεν επιτρέπεται ρε καραγκιοζάκο Φέτελ, όσο οδηγάρα και να είσαι, όσο δίκιο και αν έχεις να βρίζεις σαν λιμενεργάτης. Απλά δεν γίνεται. Είσαι 4 φορές πρωταθλητής και ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις τη σημασία του ρόλου σου στην ιστορία της F1. Δεν γίνεται να ρίχνεις γύρο στον Alonso (σε προηγούμενο αγώνα) και να τον λες ηλίθιο. Δεν γίνεται κάθε οδηγός που βρίσκεται εμπρός σου να είναι ηλίθιος...

Δεν γίνεται ρε μουσίτσα Χάμιλτον να κάνεις ευθεία το πρώτο σικέϊν και να μην τρέχει κάστανο. Δεν γίνεται ρε ηλίθιοι αγωνοδίκες να μην τον τιμωρείτε όσο και αν αυτό θα επιρρεάσει το πρωτάθλημα. Όπως επίσης δεν γίνεται να μην τιμωρείτε τον Ρόσμπεργκ για τον ίδιο λόγο.

Και ερχόμαστε στον μέγα απατεώνα. Τον πιτσιρικά Μαξ Φερστάπεν. Ο μικρός είναι τσογλάνι._ Πλέον το γνωρίζουμε όλοι. Aλλά ταλαντούχο και επίσης «πουλάει». Επίσης ξέρει και από κανονισμούς. Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, ο Φερστάπεν είχε δικαίωμα σε 3 γύρους να δώσει πίσω την θέση στον Φέτελ, όσο και αν δεν υπήρχαν διαθέσιμοι 3 γύροι καθώς ο αγώνας τελείωνε. Έτσι αφού μάλλον θα «έτρωγε» μια ποινή σκέφτηκε να καθυστερήσει τον Φέτελ ώστε να τον προλάβει ο τιμ-μέιτ του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Και έτσι έγινε. Ο Φέτελ σε αυτή την περίπτωση υπήρξε θύμα της περίστασης. Έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε τα μπινελίκια προς όλους στον ασύρματο.

Και οι αγωνοδίκες προσπαθώντας να βρουν μια ισορροπία, τιμώρησαν τον Φερστάπεν με 5 δευτερόλεπτα ποινής και τον Φέτελ με 10 δευτερόλεπτα πονής... ουσιαστικά σιγοντάροντας τον Φερτάπεν και ενθαρρύνοντας στο μέλλον τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές προς όφελος του συμφέροντος της ομάδας.

Σήμερα (1.11.2017) ο Φέτελ, έστειλε επιστολή μετάνοιας στην FIA αλλά και στον Τσάρλυ Γουίτιγκ για τα απαράδεκτα σχόλιά του προς το πρόσωπο του Αλυτάρχη της F1. Αλλά μάλλον θα τον τιμωρήσουν για παραδειγματισμό...

Πιστεύω πως θέλει επανεκκίνηση το σπορ, ιδίως τώρα που έρχεται και ο Ρος Μπρον ώστε να βάλει μια τάξη στους κανονισμούς, τόσο στο τεχνικό κομμάτι, όσο και στα θέματα συμπεριφοράς των οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Γιώργος Βαρίνος
Γιώργος Βαρίνος