Κορυφαία μοτέρ για τη νέα Mercedes S-Class

Κορυφαία μοτέρ για τη νέα Mercedes S-Class

Η λιμουζίνα της Mercedes-Benz ανανεώθηκε και η μάρκα μας παρουσιάζει τέσσερις νέους κινητήρες που θα τη βοηθήσουν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό! 

Κορυφαία μοτέρ για τη νέα Mercedes S-Class

Η S-Class είναι η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz και για αυτό η φίρμα την... φροντίζει, ώστε να παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας. Έτσι, με την ανανεωμένη της εκδοχή που θα φτάσει το 2017, θα δούμε και τέσσερις νέους κινητήρες μαζί της. 

Όλοι τους έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό τα 500 κυβικά εκατοστά ανά κύλινδρο και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα και να καίνε τα ελάχιστα, μολύνοντας το περιβάλλον με όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους. 

Το πρώτο, είναι ένα μοτέρ βενζίνης 3.0 λίτρων με έξι κυλίνδρους σε σειρά και συνοδεύεται από ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V. Το τελευταίο αναλαμβάνει την τροφοδοσία διάφορων μηχανικών μερών, όπως η μίζα, η αντλία νερού και ο κομπρέσορας του συστήματος κλιματισμού και επιπλέον συμβάλλει στην απόδοση ώστε να εξαλειφθεί η υστέρηση από το τούρμπο (turbo lag). 

Η απόδοσή του, θα είναι 414 ίπποι και 500 Nm ροπής. Ο δεύτερος κινητήρας είναι ένας επίσης τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά, όμως χρησιμοποιεί πετρέλαιο ως καύσιμο. Το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα πιστόνια είναι από ατσάλι, ενώ μια ειδική επίστρωση από Nanoslide στα τοιχώματα των κυλίνδρων βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. 

Με απόδοση 317 ίππων, είναι ισχυρότερος από εκείνον που αντικαθιστά (261 ίπποι) και καταναλώνει 7% λιγότερο πετρέλαιο. Ο τρίτος κινητήρας εστιάζει ξεκάθαρα στην απόδοση και πρόκειται για έναν V8 4.0 λίτρων των 483 ίππων και των 700 Nm ροπής, από τις μόλις 2.000 στροφές ανά λεπτό! 

Έρχεται για να αντικαταστήσει τον V8 των 455 αλόγων και για να είναι πιο οικονομικός από τον προκάτοχό του, έχει ένα σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων όπου του επιτρέπει ανάλογα με τις συνθήκες, να χρησιμοποιεί μόνο τους τέσσερις προς όφελος της κατανάλωσης. Τέλος, ένα τετρακύλινδρο μοτέρ των 2.0 λίτρων με περίπου 270 ίππους θα μπει στην γκάμα και θα χρησιμοποιεί δύο twin scroll τούρμπο, όμως προς το παρόν δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για εκείνον. Σύντομα, θα μάθουμε περισσότερα! 

Best of internet