Αποχωρεί από το WRC η Volkswagen!

Πέτρος Πιτσίνης
Αποχωρεί από το WRC η Volkswagen!
Παρά την ιδιαίτερα επιτυχημένη της πορεία, η Volkswagen είναι έτοιμη να φύγει από τον χώρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.

Λίγο μετά την αποχώρηση της Audi από τους αγώνες αντοχής, η Volkswagen είναι έτοιμη να κάνει κι εκείνη τη μεγάλη... έξοδο από το WRC, όπου είχε μια εξαιρετική πορεία. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας όπου επικοινώνησε με το περιοδικό (χωρίς να αναφέρεται ποιος) είπε πως

Ο Ματίας Μίλερ, επικεφαλής της μάρκας θα ανακοινώσει την αποχώρηση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων μετά το σκάνδαλο ρύπων. Η επίσημη «έξοδος» της Volkswagen αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2016 (17/11) στην Αυστραλία.

Η εν λόγω ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Autocar, πρόσθεσε: «Είναι απογοητευτικό. Τα παιδιά στη Volkswagen έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιστροφή της φίρμας στο WRC το 2013 έχουν πανηγυρίσει 41 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών και ισάριθμα οδηγών, ενώ η Audi μπορεί να αποχώρησε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, όμως θα στρέψει την προσοχή της στη Formula E.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!