Τι θέλει ο Ντι Κάπριο στην Tesla; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι θέλει ο Ντι Κάπριο στην Tesla; (video)
Γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία, ο διάσημος ηθοποιός συζητά με τον Έλον Μασκ στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ.

Η νέα δουλειά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το ντοκιμαντέρ «Before the flood» (πριν την πλημμύρα), απαίτησε μια επίσκεψη στο Gigafactory της Tesla όπου τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Ντι Κάπριο είναι διάσημος όχι μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες. Ένθερμος υποστηρικτής του οικολογικού κινήματος, είναι ταυτόχρονα από τους πρώτους κατόχους υβριδικού αυτοκινήτου.

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ είναι ο οραματιστής ιδρυτής της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και δημιουργός του Gigafactory. Του εργοστασίου στον κόσμο που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών για οχήματα και κατοικίες.

Οι δύο διασημότητες συζητούν το όραμα του Έλον Μασκ για τη δημιουργία «καθαρής» και αειφόρου ενέργειας, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας και της αποθήκευσής της σε προσιτές οικονομικά και προηγμένες τεχνολογικά μπαταρίες.

Ο Ντι Κάπριο φαίνεται εντυπωσιασμένος από το επίπεδο αυτοματοποίησης του εργοστασίου αλλά και από την προσπάθεια του Μασκ, να θέσει την υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της βελτίωσης των συνθηκών ζωής κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών.

Το ντοκιμαντέρ άλλωστε του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός, έχει ακριβώς αυτό το στόχο: Να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για τη δυνατότητα της τεχνολογίας να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στη τήξη των πάγων. Έστω και λίγο «πριν την πλημμύρα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!