Φορτηγό αγώνων εκτοξεύει τον κινητήρα του (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Φορτηγό αγώνων εκτοξεύει τον κινητήρα του (video)
Σε αγώνες έλξης στις ΗΠΑ, η κάμερα κατέγραψε την εντυπωσιακή στιγμή που ένας κινητήρας αυτονομείται από το αμάξωμα και αναζητάει μια καλύτερη τύχη.

Οι Αμερικανοί επιδίδονται σε κάθε πιθανό και απίθανο είδος αγώνα. Από το δεύτερο, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί στο είδος όπου τράκτορες χιλιάδων ίππων, προσπαθούν να ρυμουλκήσουν στον ταχύτερο χρόνο βάρος δεκάδων τόνων.

Σε αυτές τις συνθήκες, ακόμα και ο θηριώδης, οριακά βελτιωμένος κινητήρας diesel της Caterpillar δεν άντεξε. Και εκτοξεύτηκε στην κυριολεξία από το εμπρός μέρος του φορτηγού, μήπως και σταματήσει κάποτε το μαρτύριο στα μέταλλά του. Σε αυτού του είδους τους αγώνες, λόγω της φύσης τους, οι σπασμένοι κινητήρες είναι σύνηθες φαινόμενο. Μια τέτοια εξέλιξη όμως, να βρεθεί ένας κινητήρας να εκτελεί ελεύθερη πτώση, είναι σίγουρα σπάνιο.

Ευτυχώς, παρά τον περίπου μισό τόνο βάρος του κινητήρα και τα δεκάδες περιφερειακά συστήματα που σχετίζονται με αυτόν, τίποτα δεν χτύπησε τον οδηγό, τους οργανωτές και τους θεατές. Για καλή τους τύχη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!