Καρδιά Ferrari σε Toyota GT86 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Καρδιά Ferrari σε Toyota GT86 (video)
Η «μεταμόσχευση» ενός κινητήρα από Ferrari στο αμάξωμα μιας Toyota GT86 μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, ταυτόχρονα όμως είναι 100% πραγματική και οσονούπω λειτουργική.

Ο Ράιαν Τέρκ, 31 ετών, είναι ένας πετυχημένος οδηγός αγώνων drift που αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα Formula D με αξιοσημείωτη επιτυχία και επιδόσεις. Στον ελεύθερο χρόνο του ωστόσο, προσπαθεί να κάνει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Να τοποθετήσει τον οκτακύλινδρο κινητήρα της Ferrari 458, στο αμάξωμα της Toyota GT86 με την οποία αγωνίζεται.

Το εγχείρημα έχει μια τεράστια δυσκολία, καθώς η Toyota GT86 έχει χώρο για έναν μόλις δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, που είναι και ο μοναδικός με τον οποίο διατίθεται το μοντέλο. Επιπρόσθετα, ο κινητήρας αυτός είναι boxer, δηλαδή με τους κυλίνδρους του παράλληλους προς το έδαφος.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσπάθεια να μπει ο V8 των 4,5 λίτρων στη θέση του δίλιτρου boxer είναι σαν να προσπαθείς να φορέσεις το γοβάκι της Σταχτοπούτας στο πόδι του Αντετοκούμπο. Ωστόσο, όπως μπορούμε να δούμε και στο video, τελικά ο Αντετοκούμπο το φόρεσε το γοβάκι. Και εγένετο GT4586.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη stock μορφή του ο κινητήρας της GT86 αποδίδει 200, ενώ αυτός της Ferrari 578 ίππους. Αξιοσημείωτη αύξηση. Φυσικά, η μεταμόσχευση απαίτησε μια σειρά τεράστιων αλλαγών στο αμάξωμα της GT86, που κατέστησαν το όλο εγχείρημα άθλο.

Το απίστευτο αυτό υβρίδιο θα παρουσιαστεί στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ειδών αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στη SEMA του Λας Βέγκας, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την 1η Νοεμβρίου 2016. Και αν ο Τερκ δεν μπορέσει να προωθήσει την εξωφρενική αυτή βελτίωση, σίγουρα έχει πολύ τρέλα προς πώληση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!