«Παιχνιδάκι» 192 ίππων η νέα Honda Fireblade (video)

Πέτρος Πιτσίνης
«Παιχνιδάκι» 192 ίππων η νέα Honda Fireblade (video)
H CBR 900 RR Fireblade στοίχειωσε τα όνειρά μας στο κλείσιμο του περασμένης χιλιετίας. Η νέα της εκδοχή με 1.000 κ.εκ. και κορυφαία τεχνολογία, συνεχίζει να προκαλεί τις αισθήσεις.

Με το μότο «Απόλυτος Έλεγχος», η Honda CBR1000RR Fireblade SP ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την έννοια της απόλαυσης της οδήγησης και των επιδόσεων στη κατηγορία των superbike. Ελαφρύτερη κατά 15 κιλά και με 192 ίππους, προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους / ισχύος από κάθε άλλη Fireblade – αναλογία βελτιωμένη κατά 14% από αυτή του προηγούμενου μοντέλου.

Αυτό ωστόσο που καθιστά τη νέα Fireblade μοναδική είναι η ενσωμάτωση συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης κορυφαίας τεχνολογίας, για την πλήρη αξιοποίηση της εντυπωσιακής ισχύος και τον απόλυτο έλεγχο των κορυφαίων επιδόσεών της.

Η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες, ημιενεργητικές αναρτήσεις της Öhlins, με το σύστημα Ελέγχου Ροπής της Honda (HSTC), με σύστημα Ελέγχου Φρένου του Κινητήρα (SEB), νέο ABS, Quickshifter, Σύστημα Υποβοήθησης στα Κατεβάσματα (Downshift Assist), Σύστημα Επιλογής Προγραμμάτων Οδήγησης (RMSS) και Σύστημα Επιλογής Ισχύος (PS).

Με τεχνολογία που προέρχεται κατευθείαν από την RC213V-S, την πανάκριβη και μοναδική replica των MotoGP, η νέα Fireblade δίνει τη δυνατότητα σε κάθε αναβάτη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μοναδικό της χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, μαζί με την CBR1000RR Fireblade SP η Honda προσφέρει και την ειδική έκδοση SP2, η οποία είναι μία ειδική street legal έκδοση, βασισμένη στην Fireblade SP, έτοιμη για αγωνιστική χρήση. Αυτή διαθέτει πανάλαφρους τροχούς της Marchesini και ανασχεδιασμένη κεφαλή κυλίνδρων με διαφορετικές βαλβίδες, θαλάμους καύσης και έμβολα. Τέλος, είναι έτοιμη να δεχτεί το αγωνιστικό κιτ της Honda για τη συμμετοχή της σε αγώνες ή track days.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!