Ο Οζιέ «καθάρισε» και στη Μεγάλη Βρετανία

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Οζιέ «καθάρισε» και στη Μεγάλη Βρετανία
Ο Γάλλος πρωταθλητής της VW βρέθηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου, καθώς γλίτωσε στο παρά πέντε τα τεχνικά προβλήματα των Λάτβαλα και Μίκελσεν.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο Οζιέ βρέθηκε στην πρώτη θέση του ράλι Μεγάλης Βρετανίας, μένοντας μόνος να αντιμετωπίζει την επίθεση του Οτ Τάνακ με το Ford Fiesta. Ο Εσθονός είχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, στη δεύτερη θέση, μόλις 10.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο πολυπρωταθλητή.

Ένα πρόβλημα στα Polo των Λάτβαλα και Μίκελσεν την πρώτη ημέρα στο σύστημα μετάδοσης, δημιούργησε σοβαρή ανησυχία και στον Οζιέ. Οι συναθλητές του είχαν ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα, καθώς έμειναν με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς. Ευτυχώς αυτό δεν εμφανίστηκε στο Γάλλο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει κανονικά τον αγώνα.

Ο πολλά υποσχόμενος Κρις Μικ με το Citroen δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση μέσα στην έδρα του, ενώ ανάμεσα σε αυτόν και τον Τάνακ βρέθηκαν τα δύο Hyundai i20 με τους Νεβίλ και Πάντον.

Την πρώτη δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι Σορντό, Λάτβαλα, Όστμπεργκ, Λεφέμπβρ και Καμιλί.

Με έναν αγώνα να υπολείπεται έως τη λήξη του πρωταθλήματος, το ράλι Αυστραλίας από 17-20 Νοεμβρίου, η κατάταξη των οδηγών διαμορφώθηκε ως εξής:

1

Σεμπαστιέν Οζιέ

Volkswagen

247

2

Τιερύ Νεβίλ

Hyundai

143

3

Αντρέας Μίκελσεν

Volkswagen

129

4

Χέιντεν Πάντον

Hyundai

126

5

Ντάνι Σορντό

Hyundai

119

6

Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα

Volkswagen

110

7

Μαντς Όστμπεργκ

Ford

92

8

Οτ Τάνακ

Ford

82

9

Κρις Μικ

Citroen

64

10

Κρεγκ Μπριν

Citroen

36

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!