Τι λένε για το Grand Tour οι πρώην Top Gear (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι λένε για το Grand Tour οι πρώην Top Gear (video)
Στις 18 Νοεμβρίου θα δούμε το πρώτο επεισόδιο Grand Tour και οι Κλάρκσον, Μέι και Χάμοντ μίλησαν γι’ αυτό στους LA Times.

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο επικό show των τριών πρώην συντελεστών του Top Gear έχει ξεκινήσει. Το Grand Tour, όπως θα ονομάζεται η εκπομπή που θέλει να ανταγωνιστεί τη δημοφιλέστερη τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών, θα μεταδίδεται από το συνδρομητικό Amazon Prime.

Το αν θα πετύχει να ξεπεράσει σε τηλεθέαση και έσοδα το Top Gear μένει να το διαπιστώσουμε. Έχει όμως όλα τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο, με πρώτο και καλύτερο την τριάδα των (πρώην) παρουσιαστών του Top Gear.

Ταυτόχρονα, όπως δηλώνουν οι Κλάρκσον, Μέι και Χάμοντ, το Grand Tour θα είναι μια ακόμα πιο συναρπαστική εκδοχή του Top Gear. Η νέα εκπομπή γυρίζεται στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη, με τα επίσης πιο απίθανα οχήματα που μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ακόμα και τα γυρίσματα στο στούντιο, πραγματοποιούνται για κάθε επεισόδιο και σε διαφορετική πόλη. Ήδη η ομάδα έχει βρεθεί για γυρίσματα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και επόμενος σταθμός θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν φυσικά κολοσσιαίους προϋπολογισμούς. Ακόμα και σε αυτό το επίπεδο όμως, η Amazon δεν κάνει συμβιβασμούς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το εναρκτήριο θέμα στην πρώτη εκπομπή του Grand Tour, διάρκειας 6 λεπτών, κόστισε περίπου 3.000.000€.

Αν μάλιστα αναρωτιέστε για το συμβόλαιο των τριών παρουσιαστών, αυτό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Με ύψος περίπου 200.000.000€, προβλέπει τριετή συνεργασία για κύκλους 12 επεισοδίων κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!