H απίστευτη εμπειρία του Gymkhana! (pics & vid)

Νίκος Τσιώκος Νίκος Τσιώκος
H απίστευτη εμπειρία του Gymkhana! (pics & vid)
Ο Νίκος Τσιώκος γράφει για την εκπληκτική (και λίγα λέει) εμπειρία του Gymkhana GRiD, την οποία βίωσε από κοντά στον Μαραθώνα.

Πω πω πω! Ήταν εξαιρετικά, φανταστικά, τέλεια, φαντασμαγορικά, εκπληκτικά, ηδονή και μπορώ να πω διάφορα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που έζησα στο Gymkhana GRiD στον Μαραθώνα. Ο ιδρυτής αυτού, Κεν Μπλοκ, αποφάσισε να γίνουν οι τελικοί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φαντάζομαι ότι δεν το μετάνιωσε.

Άλλωστε, ήταν μία ωραία (και όλα τα παραπάνω) διοργάνωση ή φανταστική, όπως τη χαρακτήρισε και ο νικητής Πέτερ Σόλμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου. Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο συναίσθημα δεν περιγράφεται και θα πρέπει να το ζήσεις και να το νιώσεις για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε πιάνει ένα ρίγος συγκίνησης, όταν ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο των αγωνιστικών αυτοκινήτων και οι πρωταγωνιστές κάνουν τα... κόλπα τους, ώστε να θες να... κλάψεις!

Κυριολεκτικά το λέω αυτό! Μόλις ακούς όλους αυτούς να κάνουν τα... τρελά τους, νομίζεις ότι... πας σε άλλον κόσμο (είναι η συγκίνηση που έλεγα)! Το event αυτό, λοιπόν, τα είχε όλα. Μεγάλες μάχες, ειδικά στους τελικούς, το πλήθος να χειροκροτεί σε κάθε προσπάθεια, ειδικά στους Έλληνες, οι οποίοι αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια, καθώς ο Πάνος Κύρκος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Βελάνης μέχρι την 16άδα.

Υπέροχη και η όλη... φάση κατά τους πανηγυρισμούς στο βάθρο, ενώ το... κλου της βραδιάς ήταν φυσικά ο Ηλίας Ψινάκης. Αποθέωση για τον δήμαρχο Μαραθώνα, αλλά και χλευασμός για τις γνωστές του ατάκες με τη χαρακτηριστική φωνή του! Βέβαια, όλα τα... λεφτά ήταν την Πέμπτη στη συνοδήγηση. Είχα την τύχη να μπω ως συνοδηγός στο Suzuki Swift του Τέρι Γκραντ! Και λέω τύχη διότι ο τύπος είναι τρελός! Με την καλή έννοια πάντα.

Είναι φαν της Ελλάδας, κατοικεί εδώ, ενώ στους τελικούς έδειξε και πάλι την τρέλα που διαθέτει. Τι έκανε; Αφού πρώτα έκαψε λίγο λάστιχο, βγήκε από το αυτοκίνητό του και πήγε προς τον κόσμο να τον χαιρετίσει. Ναι, καλά καταλάβατε, στις κερκίδες. Μάλιστα, έβγαλε και φωτογραφίες, ενώ σε κάποια φάση τον είδαμε να παίρνει ρόλο μαραθωνοδρόμου και να τρέχει μέσα στην πίστα. Και το ακόμα καλύτερο; Φορούσε φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Τι άλλο να πεις γι' αυτόν τον άνθρωπο; Είναι απλά Θεός! Για να περάσουμε και λίγο στο αγωνιστικό σκέλος, στεναχωρήθηκα για την τέταρτη θέση του Κεν Μπλοκ, καθώς θα ήθελα να δω μία μάχη στον τελικό με τον Σόλμπεργκ. Τα λάθη του και η ποινή του τον οδήγησαν μακριά από το πόντιουμ, κάτι που φάνηκε να... ξενερώνει τον ίδιο, όπως είναι λογικό!

Όμως, καταχάρηκα τη νίκη του Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο Νορβηγός έμπαινε απίστευτα στις στροφές με το Citroen Xsara, τρέλαινε... κόσμο και κοσμάκη και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει τη νίκη, κάτι που το έκανε με έξαλλο τρόπο, τόσο με το αυτοκίνητό του, όσο και στο πόντιουμ. Όσο για το τι λάστιχο κάηκε; Αφήστε το καλύτερα.

Για την ακρίβεια, ακόμα και δύο ώρες μετά το τέλος του αγώνα μύριζε το καμένο λάστιχο! Από εκεί και πέρα, να τονίσω ότι τόσο ο Κεν Μπλοκ, όσο και ο Πέτερ Σόλμπεργκ, είχαν αρκετή διάθεση για χιούμορ και πειράγματα στις δύο συνεντεύξεις Τύπου, ενώ ο δεύτερος ήταν πολύ φιλικός στα μέσα ενημέρωσης και σε αντίκριζε σαν να σε ήξερε χρόνια! Με άλλα λόγια, είναι ωραίος και κουλ τύπος! Gymkhana, λοιπόν, κι όλα π... (ίσα ίσα που κρατήθηκα να μην το πω)! Πλούσιο θέαμα, καμένα λάστιχα, καπνός, εξατμίσεις που... έσκαγαν και φυσικά ένα κοινό που απόλαυσε τους δύο προαναφερθέντες και την παρέα τους.

Σίγουρα από τις εμπειρίες που θα ήθελες να ζεις σχεδόν κάθε μέρα, αν όχι μέρα παρά μέρα. Γι' αυτό εύχομαι να το διαβάσουν οι διοργανωτές και την επόμενη χρονιά ή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να έχουμε ξανά ένα τέτοιο event, κάτι για το οποίο θα παρακαλούσα να γινόταν ξανά και ξανά.

Υ.Γ.: Κάπου εδώ θα κάνω και το παράπονό μου. Η ασφάλεια θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη, καθώς έμπαινες όπως ήθελες, ακόμα και χωρίς να έχεις εισιτήριο. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και θα μπορούσαν οι διοργανωτές να το προσέξουν λίγο παραπάνω.

Υ.Γ.2: Να αναφερθώ και λιγάκι στην Έκθεση Αυτοκινήτου, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (30/10). Είναι μακράν η καλύτερη που έχει γίνει επί εποχής κρίσης (δηλαδή από το 2008 και μετά)! Εντυπωσιακά μοντέλα, ιστορικά και κλασσικά αυτοκίνητα έκαναν την εμφάνισή τους να αλλάξει, αλλά προς το καλύτερό

Υ.Γ.3: Να ρίξουμε και μία ματιά στη Formula1. Εκεί όπου η μάχη κορυφώνεται, με δύο αγώνες να απομένουν για το φινάλε τη σεζόν. Η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στο Μεξικό, θα έλεγα, ότι είναι... βάλσαμο για τον ίδιο, τη στιγμή που ο Ρόσμπεργκ κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το προβάδισμα. Το τι πρέπει να κάνει ο Γερμανός για να το πετύχει το έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό, μένει να δούμε αν θα το επιβεβαιώσει.

Υ.Γ.4: Στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να απολαύσετε και... εμένα, καθώς και ό,τι άλλο περιέχει η φωτογραφία ή το βίντεο ή να δείτε πώς είναι η συνοδήγηση στο μπάκετ.

Υ.Γ.5: Ακόμα ακούω τους εξαιρετικούς αυτούς ήχους των αυτοκινήτων, κάτι που δείχνει το πόσο συγκλονιστικό ήταν, ώστε να έχω μείνει εκεί!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Νίκος Τσιώκος
Νίκος Τσιώκος