Κράτησε 3 ώρες η χαρά του Φέτελ

Γιώργος Βαρίνος
Κράτησε 3 ώρες η χαρά του Φέτελ
Τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα, βγήκε η απόφαση για το αν θα τιμωρηθεί και ο Φέτελ επί του Ρικιάρντο. Τελικά οι αγωνοδίκες τιμώρησαν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με ποινή μάλιστα 10 δευτερολέπτων!

Ο Φέτελ υπο καθεστώς υπερβολικής ψυχολογικής πίεσης «έπαιξε άμυνα» αλλάζοντας κατεύθυνση στο σημείο φρεναρίσματος στη στροφή 4, όταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο προσπάθησε να τον προσπεράσει στον προτελευταίο γύρο του GP του Μεξικού. Κατά την γνώμη των αγωνοδικών, παραβίασε την πρόσφατη οδηγία την οποία εξέδωσε η FIA, πως... «Απαγορεύεται η αλλαγή κατεύθυνσης και η παρεμπόδιση οδηγού στην προσπάθειά του να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα, στη φάση φρεναρίσματος». Να σημειώσουμε πως η πρόσφατη αυτή οδηγία εξεδόθει από την FIA, εξαιτίας των παραπόνων πολλών οδηγών (μεταξύ αυτών και ο Φέτελ!!!) για τις παράτολμες κινήσεις που έκανε ο Φερστάπεν κατά την διάρκεια προσπεράσεων στη φάση φρεναρίσματος.

Εδώ να τοποθετηθούμε καθώς πιστεύουμε πως κακώς τιμωρήθηκε ο Φέτελ από τους αγωνοδίκες Ντάνυ Σάλλιβαν, Σίλβια Μπέλοτ, και Γκάρυ Κόνελλυ, καθώς αν δεν τον καθυστερούσε παράνομα ο Φερτάπεν, δεν θα τον είχε φτάσει ο Ρικιάρντο, με το σκεπτικό πως η «παράνομη» ενέργεια του Φερστάπεν έγινε ακριβώς για να ωφεληθεί ο Ρικιάρντο. Με την απόφαση των αγωνοδικών, πετυχαίνεται ο στόχος του Φερστάπεν και άρα σε παρόμοιες καταστάσεις ενθαρρύνεται η παραβατική συμπεριφορά, ενός οδηγού προς όφελος της ομάδας του.

Ο Φέτελ δέχθηκε και 2 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς ενώ έπεσε και στην 5η θέση, πίσω από τις δύο Red Bull.

Το νέα τελική κατάταξη του Μεξικάνικου GP έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!