Η επιστροφή της Lincoln

Γιώργος Βαρίνος
Η επιστροφή της Lincoln
Η Ford επιτίθεται με όπλο της την πολυτέλεια. Με την σειρά Vignale να αποτελεί το πρώτο βήμα πολυτέλειας προς στους αγοραστές της, τους προτείνει τώρα να στραφούν στην Lincoln, την ακόμα πιο πολυτελή της μάρκα.

Η Toyota έχει την Lexus, η Nissan την Infinity και η Honda την Acura. Αν το πάμε ακόμα πιο μακριά το θέμα... η BMW έχει την Rolls Royce, η Mercedes είχε την Maybach και το group VW, έχει την Bentley. Η Ford δεν μπορούσε να λείπει από αυτή την ιδιαίτερη «παρέα». Έτσι επαναδραστηριοποιεί την Lincoln, ως την υπερπολυτελή της μάρκα, στοχεύοντας σε παρθένες αγορές όπως είναι αυτή της Κίνας.

O Κουμάρ Γκαλότρα, ο Πρόεδρος της Lincoln, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη «δουλειά» που αυτή τη στιγμή είναι μία από τις πιο δύσκολες σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Από το 2013, η μάρκα προσπαθεί να οργανώσει μια επιστροφή με τον Γκαλότρα που είναι γέννημα θρέμμα της Ford καθώς εργάζεται στην εταιρεία από το 1988 αλλά και με πολλά δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση από τη Ford. Γεννημένος στην Ινδία, ο Κουμάρ Γκαλότρα έχει πτυχίο μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ξεκίνησε να δουλεύει στην Ford το 1988 και ανέβηκε την ιεραρχία φτάνοντας να γίνει αντιπρόεδρος της Ford. Το 2014, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Μαρκ Φίλντς, τον προώθησε στην θέση του προέδρου της πολυτελούς μάρκας του γρουπ.

Η Lincoln έχει σπουδαία σχέδια κατάκτησης της πολυτελούς κατηγορίας σε συγκεκριμένες χώρες, ενώ θέλει να επανεφέρει την αίγλη της στις ΗΠΑ. Το σχέδιο είναι μακροπρόθεσμο και στοχεύει στο υπερπολυτελές τμήμα της αγοράς με συγκεκριμένα επιλεγμένα μοντέλα, λιμουζίνες και μεγάλα SUVs που θα μοιάζουν να έρχονται από το μακρυνό μέλλον. Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά ο εφευρέτης της μαζικής κατασκευής αυτοκινήτων, η Ford, σκοπεύει να το κερδίσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!