Πιο περιπετειώδες το νέο MINI Countryman

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο περιπετειώδες το νέο MINI Countryman
Μια έκδοση με μεγαλύτερη έμφαση προς τις εκτός δρόμου διαδρομές θα προστεθεί στην γκάμα του νέου Countryman, για όσους θέλουν να το... ρίξουν στα σκληρά!

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την παρουσίαση του νέου MINI Countryman και ήδη έχουν αρχίσει να... φουντώνουν φήμες γύρω από το νέο μοντέλο. Το βρετανικό Autocar, το οποίο συνήθως «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις του, αναφέρει πως θα υπάρχει και μια πιο περιπετειώδης έκδοση στην γκάμα του αυτοκινήτου.

Αυτή θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά πλαστικά στο αμάξωμα, νέους προφυλακτήρες που θα του επιτρέψουν να πετύχει μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, αλλά και νέα σχέδια στις ζάντες με τα ειδικά ελαστικά για σκληρότερη χρήση.

Μέχρι στιγμής η BMW-MINI δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε διαψεύσει κάτι από τα παραπάνω και η κίνηση αυτή μοιάζει αρκετά λογική. Να θυμίσουμε πως το Countryman προσφέρεται σε μια πλειάδα εκδόσεων κινητήρα στη νέα του γενιά και συγκεκριμένα στις Cooper, Cooper S, Cooper D και Cooper SD.

Η κίνηση περνά είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης ALL4 και τα κιβώτια είναι τρία, ένα εξατάχυτο μηχανικό, ένα αυτόματο ισάριθμων σχέσεων κι άλλο ένα αυτόματο με οκτώ ταχύτητες, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με συγκεκριμένα μοτέρ. Τέλος, το «μεγάλο νέο» για το Countryman είναι ότι διατίθεται για πρώτη φορά ως Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενο υβριδικό), όπου ο συνδυασμός των δύο κινητήριων συνόλων (1.5 τούρμπο τρικύλινδρος βενζίνης και ηλεκτροκινητήρας) αποδίδει 224 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!