«Τέλος» στο Ibiza ST βάζει η SEAT

Πέτρος Πιτσίνης
«Τέλος» στο Ibiza ST βάζει η SEAT
Το μικρό station wagon της ισπανικής μάρκας δεν θα συνεχίσει να διατίθεται σύμφωνα με το Autocar, καθώς πλέον ελάχιστες είναι οι αγορές που τέτοια μοντέλα έχουν ζήτηση.

Τα μικρά station wagon αυτοκίνητα είναι μια ιδιαίτερη επιλογή και λίγες είναι οι εταιρείες που τα προσφέρουν. Η SEAT, αποφάσισε να καταργήσει το Ibiza ST (Sport Tourer) λόγω του ότι δεν γνωρίζει απήχηση σε αρκετές αγορές.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, τη θέση του θα πάρει ένα νέο SUV αυτοκίνητο που έχει στα σκαριά η SEAT. Πάντως, στέλεχος της Jato Dynamics είπε: «Γενικά, τα αμαξώματα station wagon συνεχίζουν να χάνουν έδαφος στην πλειονότητα των αγορών παγκοσμίως. Μόνο η Ιταλία, η Γερμανία και η Βόρεια Ευρώπη δείχνουν μια προτίμηση σε αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου.

Τα station wagon έχουν εξαφανιστεί από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στην Κίνα και τη Νότια Αμερική είναι πολύ σπάνιο να δεις ένα». Θυμίζουμε πως το SEAT Ibiza ST ήταν το τρίτο μοντέλο της γκάμας του μοντέλου, μετά το πεντάθυρο και το τρίθυρο SC (Sports Coupe). Το γνωρίσαμε το 2010 και πριν από λίγο καιρό ανανεώθηκε, μαζί με τα υπόλοιπα Ibiza και απέκτησε περισσότερη τεχνολογία αλλά και επιλογές εξατομίκευσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!