Η Nissan μένει Αγγλία και μετά το Brexit

Πέτρος Πιτσίνης
Η Nissan μένει Αγγλία και μετά το Brexit
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σκέψεις για «μετανάστευση».

Τέλος καλό όλα καλά για το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, αφού τελικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν θα αποχωρήσει από τη χώρα μετά το Brexit. Έτσι, το Qashqai και το X-Trail θα συνεχίσουν να παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κάρλος Γκοσν, CEO της Nissan.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Nissan θα συνεχίσει να επενδύει στο Σάντερλαντ. Οι εργαζόμενοί μας εκεί θα συνεχίσουν να κάνουν το εργοστάσιο ανταγωνιστικό, καθώς θα παράγουν υψηλής ποιότητας και αξίας προϊόντα κάθε μέρα. Η στήριξη και οι διαβεβαιώσεις που είχαμε από την αγγλική κυβέρνηση μας ώθησαν στο να αποφασίσουμε πως η επόμενη γενιά των X-Trail και Qashqai θα συνεχίσουν να παράγονται εκεί» ήταν τα λόγια του.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της Βρετανίας διαβεβαίωσε πως δεν... πλήρωσαν τη Nissan ώστε να παραμείνει στη χώρα, καθώς διάφορα σενάρια είχαν ακουστεί περί οικονομικής στήριξης της Nissan από το κράτος. Συγκεκριμένα, οι Reuters ήταν εκείνοι που έλεγαν πως είχαν μια πηγή, η οποία τους είπε ότι η κυβέρνηση έστειλε μια επιστολή στη φίρμα, μέσω της οποίας υπόσχονταν... έξτρα υποστήριξη σε περίπτωση που το Brexit έπληττε την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!