Δεν τα παρατάει, αλλά ανησυχεί ο Χάμιλτον

Γιώργος Βαρίνος
Δεν τα παρατάει, αλλά ανησυχεί ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον δε σκοπεύει να παρατήσει τη μάχη του τίτλου, αν και έχει δύσκολο έργο, ενώ ανησυχεί μήπως τον προδώσει ξανά ο κινητήρας του.

Δεν είναι λίγα τα μηχανικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο Λιούις Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Formula1. Γι' αυτό και έχει χάσει πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι σήμερα θα του έδιναν προβάδισμα για τον τίτλο. Αντ' αυτού, είναι 26 βαθμούς πίσω και ξέρει πως πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να ανατρέψει την κατάκτηση και να φτάσει στο τέταρτο πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός δεν παρατάει, βέβαια, τη μάχη, όμως εξακολουθεί να ανησυχεί για τους κινητήρες του, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή μία εγκατάλειψή του δίνει και μαθηματικά τον τίτλο στον Νίκο Ρόσμπεργκ. «Προσεγγίζω το Μεξικό, όπως και κάθε άλλον αγώνα. Ίσως να είμαι λίγο πιο χαλαρός επειδή αποδέχτηκα ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι μακριά από τις δυνάμεις μου, εκτός ελέγχου μου.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελέγξω το μονοθέσιο. Βάζω όλη την ενέργειά μου σε αυτό κι ελπίζω να έχω τα αποτελέσματα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Δε θα πάρω περισσότερα ρίσκα απ' ό,τι κάνω συνήθως, ήδη είμαι σχετικά επικίνδυνος οδηγός (εννοεί ότι έχει πάρει πολλά ρίσκα). Θα είμαι επιφυλακτικός.

Όσο η καρδιά μου χτυπά έχω ακόμη αυτή την επιθυμία για νίκη και υπάρχει και πάλι μία ευκαιρία, ακόμα κι αν είναι 1%. Θα το κυνηγήσω. Πρέπει να κερδίσω όλους τους αγώνες, όμως το γνωρίζω αυτό από τον προηγούμενο αγώνα. Ο κόσμος μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέσει, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κερδίσω και θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά, όσον αφορά το να μπω στο μονοθέσιο και να κάνω ό,τι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

Αν υπάρχει χρόνος για μένα να είμαι καλύτερος από ποτέ, είναι αυτοί οι τρεις τελευταίοι αγώνες», δήλωσε από το Μεξικό ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ενόψει του προσεχούς Γκραν Πρι. Όσο για τις ανησυχίες του, τόνισε ότι αυτές θα υπάρχουν μέχρι το Άμπου Ντάμπι. «Αυτό θα συμβαίνει μέχρι να πέσει η καρό σημαία στο Άμπου Ντάμπι.

Έχω ένα προαίσθημα ότι θα συμβεί πιο συχνά επειδή είμαι στον όγδοο κινητήρα μου κι έχω βιώσει πολύ περισσότερα τη φετινή χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι κάνουν ό,τι μπορούν. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι δε θα γίνει τίποτα, αλλά και πάλι υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στα χέρια μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μάθει και έχουμε μεγαλώσει από αυτά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Τέλος, ρωτήθηκε πώς καθοδήγησε τον εαυτό του, ενώ είχε την πρωτιά στον αγώνα του Όστιν. «Έχει σχέση με το να κάνεις αυτό που πρέπει. Ήμουν αρκετά μπροστά σε κάποιο σημείο, αλλά προς το τέλος δεν έπρεπε να κάνω ρεκόρ γύρου για να κερδίσω τον αγώνα και είμαι σε θέση που μπορεί το κιβώτιο ή ο κινητήρας να... παραδώσουν. Αν βρεθώ ξανά σε αυτή τη θέση, θα έχει να κάνει με την εξυπνάδα και τη στρατηγική», ήταν η απάντησή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!