Ποντάρει σε πρόβλημα του Χάμιλτον ο Ρόσμπεργκ

Γιώργος Βαρίνος
Ποντάρει σε πρόβλημα του Χάμιλτον ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θέλει να μην τερματίσει ο Λιούις Χάμιλτον στους βαθμούς και να κερδίσει στο Μεξικό για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και δεν το σκέφτεται καν, ενώ διατηρεί την ίδια φιλοσοφία.

26 βαθμοί χωρίζουν τον Νίκο Ρόσμπεργκ από τον Λιούις Χάμιλτον στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος της Formula1 και υπάρχει ένα σενάριο, το οποίο βέβαια δε συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, να κατακτήσει τον τίτλο από το Γκραν Πρι του Μεξικού.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πανηγυρίσει τη νίκη στην πίστα «Ερμάνος Ροντρίγκεζ» και ο ομόσταυλός του να μην πάρει βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, η διαφορά θα εκτοξευτεί στους 51 πόντους, ενώ θα απομένουν δύο αγώνες, που σημαίνει 50 διαθέσιμοι βαθμοί.

Ωστόσο, ο Γερμανός δεν το σκέφτεται καν αυτό, αν και είναι ενήμερος για την κατάσταση, όπως είπε από την Πόλη του Μεξικού, τη στιγμή που έχει την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να κοιτάζει κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πάντως, στο Όστιν πανηγύρισε λίγο περισσότερο απ' ό,τι σε προηγούμενους αγώνες δείχνοντας πως έχει αρχίσει να το πιστεύει.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα που επικρατεί τώρα στη Mercedes, ενώ παλιότερα έβγαιναν... μαχαίρια! Από εκεί και πέρα, κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια του Μπέρνι Έκλεστοουν, ενώ τόνισε ότι είναι παιδικό του όνειρο να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως είχε πράξει και ο πατέρας του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το σενάριο να κατακτήσει τον τίτλο στο Μεξικό: «Είμαι καλά ενήμερος γι' αυτός και είναι καλή σεζόν μέχρι τώρα, που μ' έχει βάλει σε αυτή τη θέση. Είναι συναρπαστικό να είμαι σε αυτή τη μάχη του πρωταθλήματος με τον Λιούις (Χάμιλτον) προς το τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή πρέπει απλά να πετύχω την καλύτερη δυνατή απόδοση και να εστιάσω σε αυτά που είναι στον έλεγχό μου. Στο Μεξικό θα προσπαθήσω να κερδίσω τον αγώνα και αυτό είναι όλο».

Για τη νοοτροπία του: «Νιώθω καλά να προσηλώνομαι σε πράγματα που μπορώ να έχω επιρροή και αυτό λειτουργεί».

Για το κλίμα στη Mercedes: «Είναι πολύ, πολύ καλό. Για παράδειγμα, είχαμε ένα ωραίο πάρτι το βράδυ της Κυριακής, μετά το Όστιν. Όλοι οι μηχανικοί μαζί, ήταν ωραίο. Η ομάδα έχει κάνει πολύ δρόμο και τώρα είμαστε πολύ δυνατοί σε κάθε τομέα. Πάμε προς μία κατεύθυνση, περνάμε καλά μαζί. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Νομίζω ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι από αυτή τη μάχη που έχουμε».

Για τη δυναμική μεταξύ του ίδιου και του Χάμιλτον: «Δεν το σκέφτομαι αυτό. Προσπαθώ να κάνω το δικό μου και να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φυσικά, υπάρχει ένταση, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και μία χαλαρή πλευρά τελευταία. Μοιραζόμαστε τα πάντα και δεν έχει αλλάξει κάτι».

Για την περσινή νίκη στο Μεξικό, που ήταν η αρχή για το σερί εφτά αγώνων: «Έχω καλές αναμνήσεις από εδώ (Μεξικό) την περσινή χρονιά. Η νίκη ήταν υπέροχη, όπως και η μεγάλη στήριξη που πήρα απ' τους Μεξικανούς. Είναι ωραίο και ανυπομονώ να δω ξανά όλους αυτούς τους ανθρώπους αυτό το Σαββατοκύριακο. Το βάθρο είναι ένα από τα καλύτερα στη χρονιά, στο στάδιο του μπέιζμπολ. Από πλευράς τίτλου, δεν είναι στο χέρι μου αν θα τον κατακτήσω τώρα, οπότε για μένα έχει να κάνει απλά με το να κερδίσω τον αγώνα και μετά θα δούμε τι θα συμβεί».

Για το ότι δεν έχουν σημασία τα περσινά αποτελέσματα: «Έχουμε δει φέτος ότι τα αποτελέσματα από την περσινή χρονιά δεν κάνουν τη διαφορά, με εξαίρεση ότι είναι μία θετική ανάμνηση. Οπότε ξεκινάμε όλοι απ' το μηδέν και τα κλειδιά πιστεύω ότι είναι να έχουμε καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ξεκινώντας από το FP1, χτίζοντας και μετά τα συνηθισμένα, καλές κατατακτήριες, καλή εκκίνηση και καλό ρυθμό αγώνα».

Για το ότι όλοι περιμένουν η πίστα να έχει πιο πολύ πρόσφυση τώρα: «Η επιφάνεια της πίστας γίνεται λίγο πιο δύσκολη και αυτό θα κάνει μία μικρή διαφορά με τα ελαστικά. Οπότε αυτό είναι το βασικό που πρέπει να μάθουμε και να ανακαλύψουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Για το πώς νιώθει που ο κόσμος λέει ότι προηγείται λόγω των προβλημάτων του Χάμιλτον: «Μιλάτε πολύ για τις γνώμες των άλλων. Είμαι εδώ για να κερδίσω αγώνες και όχι για να παρακαλέσω. Πάντα ο κόσμος θα έχει τη γνώμη του και θα είναι ενάντια σ' εμένα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Έτσι είναι η φύση της δουλειά, πάντα θα είναι έτσι, γι' αυτό μου αρέσει να συγκεντρώνομαι στους ανθρώπους που πραγματικά με στηρίζουν».

Για τα λόγια του Μπέρνι Έκλεστοουν στο Όστιν ότι θα είναι κακό για το άθλημα αν κατακτήσει τον τίτλο: «Του μίλησα προσωπικά και είπε ότι δεν το είπε ακριβώς έτσι και αυτό για μένα είναι κάτι σημαντικό».

Για το τι θα σημαίνει η στέψη του ως παγκόσμιος πρωταθλητής: «Είναι ένα παιδικό όνειρο, αλλά εκεί τελειώνει για μένα. Όπως είπα, το σημαντικό αυτό το τριήμερο είναι να κερδίσω το Γκραν Πρι του Μεξικού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!