Μπάτον: «Μου άλλαξε γνώμη ο Ντένις»

Γιώργος Βαρίνος
Μπάτον: «Μου άλλαξε γνώμη ο Ντένις»
Ο Τζένσον Μπάτον τόνισε ότι ο Ρον Ντένις ήταν αυτός που του άλλαξε γνώμη, ώστε να μην αποσυρθεί και να μείνει εκτός της Formula1 μόνο για ένα χρόνο.

Απών θα είναι από το γκριντ της Formula1 ο Τζένσον Μπάτον το 2017, αφού θα μείνει εκτός για μία χρονιά με την προοπτική να επιστρέψει το 2018 στη μία από τις δύο θέσεις στη McLaren. Ωστόσο, η αρχική σκέψη ήταν να αποσυρθεί εντελώς από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Ρον Ντένις να του αλλάζει γνώμη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Βρετανός ρωτήθηκε αν έχει σχέδια να τρέξει σε άλλες κατηγορίες εντός του 2017 και ήταν κατηγορηματικός. «Όχι επειδή ο στόχος μου δεν είναι να τρέξω την επόμενη χρονιά, αλλά σ' έξι μήνες μπορεί να θέλω να τρέξω ξανά. Η ιδέα, μιλώντας με τον Ρον (Ντένις) στο Σπα, ήταν να αποσυρθώ και μου άλλαξε γνώμη για να μείνω.

Ο λόγος που δε θα αγωνιστώ είναι ότι ο Ρον είπε πως θα έπρεπε να μείνω μία χρονιά εκτός», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε το 2011 ως την καλύτερη σεζόν του με τη McLaren, όταν ήρθε δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Είμαι πολύ άτυχος τη φετινή χρονιά. Την απόλαυσα και ένιωσα ότι έκανα καλή δουλειά, όμως είναι εκπληκτικό ότι η τύχη δεν είναι με το μέρος μου σε αρκετούς αγώνες.

Όμως, το 2011 ήταν διασκεδαστική χρονιά επειδή τα μονοθέσια ήταν υπέροχα. Όλοι τα λατρεύαμε επειδή υπήρχε πολλή κάθετη δύναμη, ενώ μου ταίριαζε περισσότερο απ' το να τριγυρνάω με χαμηλή πρόσφυση. Οπότε το Μεξικό δε θα είναι από τις καλύτερες πίστες για το οδηγικό μου στιλ», πρόσθεσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!