Atlas, το μεγαλύτερο crossover της Volkswagen! (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Atlas, το μεγαλύτερο crossover της Volkswagen! (pics)
Η Volkswagen αποκάλυψε το ολοκαίνουριο Atlas, που είναι το μεγαλύτερο crossover της γερμανικής μάρκας με εφτά θέσεις και στοχεύει στην αμερικανική αγορά.

Το ολοκαίνουριο Atlas αποκάλυψε η Volkswagen λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Αυτό ξεχωρίζει λόγω των διαστάσεών του, καθώς έχει 198,3 ίντσες μήκος, 77,9 πλάτος και 69,6 ύψος. Γεγονός που το κάνει το μεγαλύτερο crossover της γερμανικής μάρκας, ενώ χωράει εφτά άτομα, με τον χώρο των αποσκευών να αυξάνεται αν πέσουν τα καθίσματα.

Με αυτό, λοιπόν, η VW έχει στόχο ξεκάθαρα να μπει στην καρδιά της αμερικανικής αγοράς, όπως είπε και ο Χίνριχ Βοέμπκεν. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο Volkswagen που έχουμε φτιάξει ποτέ στις ΗΠΑ παραδίδοντας τον ξεχωριστό σχεδιασμό και τη δεξιοτεχνία, για τα οποία είμαστε γνωστοί, τώρα με χώρο για εφτά άτομα.

Το Atlas σηματοδοτεί ένα ολοκαίνουριο ταξίδι για τη Volkswagen, ώστε να μπει στην καρδιά της αμερικανικής αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW στη Βόρειο Αμερική. Όσον αφορά το... περιεχόμενο κάτω από το καπό, το Atlas θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, η μία θα είναι με δίλιτρο τετρακίλυνδρο κινητήρα, που αποδίδει 238 ίππους και η μετάδοση γίνεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οχτώ σχέσεων.

Η άλλη θα... φοράει έναν εξακύλινδρο 3.6 λίτρων με 289 ίππους και ίδιο κιβώτιο, αλλά με συστήματα, τα οποία επιτρέπουν τη μετάδοση, είτε στους μπροστινούς, είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν πολλά στοιχεία που αφορούν την ασφάλεια, όπως το σύστημα φρεναρίσματος μετά από σύγκρουση, προειδοποίησης σύγκρουσης, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, καθώς και μόνιτορ για τη νεκρή γωνία. Τέλος, ο οδηγός απολαμβάνει το ψηφιακό κόκπιτ, το Car-Net infotainment, τη στιγμή που την... ακούς με το ηχοσύστημα Fender με 12 ηχεία και ενισχυτή 480 watt.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!