Καταγγελία για την επιχορήγηση-φιλοδώρημα που κλείνει τα Αθλητικά Σωματεία ΑΜΕΑ

Gazzetta team
Καταγγελία για την επιχορήγηση-φιλοδώρημα που κλείνει τα Αθλητικά Σωματεία ΑΜΕΑ

bet365

Την επιχορήγηση - φιλοδώρημα των 120.000 προς τα 60 Αθλητικά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία η οποία καθιστά αβέβαιο το μέλλον τους καθώς δεν φθάνει ούτε καν για τα βασικά καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Κεραυνός».
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα του ειδικού αθλητισμού και τις ευθύνες των αρμοδίων για αυτήν.Παράλληλα ο σύλλογος Κεραυνός καλεί τα υπόλοιπα σωματεία σε σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν την δράση τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην άθληση και ότι τους ανήκει.
Στην ανακοίνωση του συλλόγου Κεραυνός αναφέρονται τα εξής:
«Συνάδελφοι για άλλη μια χρονιά γινόμαστε θεατές του ίδιου έργου, να ανακοινώνετε ακόμα και αυτό το εξευτελιστικό ποσό της τακτικής επιχορήγησης για τα αθλητικά σωματεία των ΑΜΕΑ λίγες μέρες πριν το τέλος της χρονιάς.
Το ποσό των 120.000 ευρώ που η σημερινή κυβέρνηση δίνει ως τακτική επιχορήγηση (φιλοδώρημα) στα 60 σωματεία ειδικού αθλητισμού είναι το λιγότερο κοροϊδία. Όταν μόνο η περιφέρεια Αττικής μόνο το 2015 σε 2 ΠΑΕ έδωσε δωρεάν παροχή 17.000.000 ευρώ. Η επιχορήγηση στα ΑΣΑΜΕΑ πριν 10 χρόνια ήταν 1.000.000 ευρώ που και τότε ήταν ανεπαρκέστατα.
Αυτή είναι όπως φαίνεται η κοινωνική πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης μια πολιτική που κόβει μισθούς, συντάξεις, μειώνει στο μισό τις δαπάνες για την πρόνοια, οδηγεί τα ειδικά σχολεία σε υπολειτουργία και τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες αποκατάστασης και εκπαίδευσης των παιδιών τους. Η κυβέρνηση είναι συνεχιστής της ίδιας πολιτικής που έχει βάλει στο στόχο της τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον ειδικό αθλητισμό.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι σήμερα επικίνδυνη γιατί καταδικάζει δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους να μένουν στο σπίτι τους. Ενώ κάποιους που κατάφεραν να ξεκινήσουν να αθλούνται με τις προσπάθειές τους και την στήριξη των σωματείων να τους ξαναγυρνούν στο σπίτι απογοητευμένους με τραγικές επιπτώσεις στη διάρκεια της ζωής τους. Θα τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και για τους ανάπηρους ίσως μια μεγάλη ανάγκη.
Όπως όλοι αναγνωρίζουμε το παραπάνω ποσό δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε καν λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα να οδηγήσει τα σωματεία μας σε μαρασμό ακόμα και στο κλείσιμο και να μας αφαιρέσει την δυνατότητα να δώσουμε το δικαίωμα στα νέα παιδιά να αθληθούν. Η τακτική της ανοχής και της μείωσης των απαιτήσεων έφερε τα σημερινά αποτελέσματα. Δυστυχώς η ομοσπονδία που ανήκουμε ως και σήμερα δεν έβγαλε ούτε καν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για να δείξει την "συμπαράστασή της" ως όφειλε και ενώ γνώριζε το ποσό της επιχορήγησης τήρησε σιγή ιχθύος και επέλεξε να κάνει φιέστες προβολής της κυβέρνησης.
Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την βράβευση των αθλητών για τις επιτυχίες που με τόσο κόπο κατάφεραν, όταν όμως κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη των σωματείων μας είναι το λιγότερο προκλητικό, να μην χρησιμοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις για την προβολή της αναγκαιότητας του ειδικού αθλητισμού αλλά και των δραματικών προβλημάτων που υπάρχουν.
Η ομοσπονδία χρόνια τώρα έχει επιλέξει με ποιους είναι. Δηλαδή με τις κυβερνήσεις, με τις εταιρείες, με τους χορηγούς, την καπηλεία των προσπαθειών, των αθλητών, των τεχνικών και διοικητικών στελεχών των αθλητικών σωματείων.
Συνάδελφοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον δρόμο του αγώνα, είναι ντροπή σήμερα να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν χαρίζουν εκατομμύρια σε τράπεζες, ΠΑΕ και πολυεθνικές.
Διεκδικούμε:
  • Σύγχρονους χώρους άθλησης
  • Έκτακτη συμπληρωματική επιχορήγηση για το 2015 για να καλυφθούν υποχρεώσεις των σωματείων μας σε ύψος που να φτάσει την επιχορήγηση του 2008
  • Επαναφορά της τακτικής επιχορήγησης των ΑΣΑΜΕΑ στα προ της κρίσης επίπεδα
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του αθλητικού κέντρου για άτομα με αναπηρίες
  • Χτίσιμο νέων σύγχρονων δημόσιων ειδικών σχολείων και στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό για να μπορέσουν να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής γιατί μόνο στα πλαίσια μιας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν ειδικής αγωγής μπορεί να στηριχτεί και να αναπτυχθεί σαν δικαίωμα και ανάγκη ο ειδικός αθλητισμός
  • Μαζικός ειδικός αθλητισμός απαλλαγμένος από χορηγούς και εταιρείες μέσω χειραφέτησης του ανάπηρου, προστασία και ανάπτυξη της ψυχοσωματικής του υγείας και ένταξής του στην κοινωνία
  • Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό αθλητισμού για να εκθέσουμε τα ζητήματα των σωματείων μας
Γι' αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη την 28/01/2016 και ώρα 5μμ στην Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος για τον συντονισμό της δράσης μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα