Οι κορυφαίες αθλητικές αναζητήσεις του 2015! (vid)

Gazzetta team
Οι κορυφαίες αθλητικές αναζητήσεις του 2015! (vid)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει αποκλειστικά τα top 10 αθλητικά γεγονότα που έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2015!

Μια ακόμα ημερολογιακή χρονιά φτάνει στο τέλος της, έχοντας καταχωρήσει στα βιβλία της ιστορίας σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Μολονότι δεν υπήρχε Εuro ή Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο το καλοκαίρι, έγιναν μεγάλα ματς σε συλλογικό επίπεδο, άλλοτε με ευχάριστο, άλλοτε με δυσάρεστο αποτέλεσμα, αλλά και σημαντικές διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα.

Η Google στο ετήσιο Year in Search προσπαθεί να κάνει τη δική της ανασκόπηση, προβάλλοντας τα θέματα, τα μέρη και τις στιγμές που κέντρισαν την προσοχή του κόσμου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέσω των αναζητήσεων στην ιστοσελίδα της. Σκοπός είναι επίσης να ξεχωρίσει τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις και εκείνες που είχαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, προκειμένου να βγάλει περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα. Δεν είναι μόνο ο αθλητισμός.

Για παράδειγμα οι Εκλογές, το Δημοψήφισμα, ο... Βαρουφάκης ήταν στις top αναζητήσεις, καθώς η χρονιά πολιτικά είχε τεράστιο ενδιαφέρον και αγωνία. Η ταινία Fifty Shades of Grey είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις αναζητήσεις όσον αφορά τον κινηματογράφο. Από διακοπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέχρι εκδηλώσεις και ερωτήματα για το «πως να...», η Google κατηγοριοποίησε όλων των ειδών τις αναζητήσεις και την κινητικότητά τους. Φυσικά, ένα μεγάλο κομμάτι μέσα σε αυτές είναι ο αθλητισμός, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο.

Ποια είναι λοιπόν τα αθλητικά γεγονότα που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες; Το gazzetta.gr εξασφάλισε κατ' αποκλειστικότητα το top 10 και το παρουσιάζει!

Στην πρώτη θέση δεν υπάρχει έκπληξη. Το Eurobasket του 2015, μια σεζόν που όπως προείπαμε δεν είχε κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση με ελληνικό ή ευρωπαϊκό ενδιαφέρον κυριάρχησε στο ενδιαφέρον όλων όσοι ψάχτηκαν... αθλητικά στη Google! Είναι λογικό. Οι προσδοκίες για την Εθνική ήταν μεγάλες και ο κόσμος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον όλο το build up για τη συμμετοχή της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη στη διοργάνωση. Ήταν κάτι που έγινε αντιληπτό και από το ενδιαφέρον στο gazzetta, το οποίο κάλυψε τη διοργάνωση με πενταμελή αποστολή. Παρότι η Εθνική δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες, το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι τον τελικό.

Στη δεύτερη θέση όμως υπάρχει ένα αουτσάιντερ! Το Copa America ξεπέρασε σε αναζητήσεις όλα τα μεγάλα ντέρμπι, καθώς και τα παιχνίδια του Champions League, του Europa League, αλλά και της Ευρωλίγκα. Η έλλειψη ενός Euro ή ενός Μουντιάλ έπαιξε και εδώ το ρόλο του, με το gazzetta.gr να καλύπτει τη διοργάνωση την οποία κατάκτησε η οικοδέσποινα Χιλή με ξεχωριστή ενότητα.

Στην τρίτη θέση το ενδιαφέρον στρέφεται στο εγχώριο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Το 1-1 που πήρε η Ένωση στο «Γ.Καραϊσκάκης», παρότι τις δύο ομάδες τις χώριζε μια ολόκληρη κατηγορία, εκτόξευσε το ενδιαφέρον του κόσμου ενόψει της ρεβάνς-θρίλερ, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν δύσκολα με 1-0. Ακολουθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα και ακολουθεί η αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και η εκπληκτική νίκη τους με 2-3.

Το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ κλείνει το ποδοσφαιρικό σερί, για να ακολουθήσουν τα μπασκετικά ΤΣΣΚΑ-Ολυμπακός και το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός. Ήταν οι αναμετρήσεις για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της Euroleague. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για την ομάδα του Σφαιρόπουλου που έδωσε για μια ακόμα χρονιά ραντεβού σε Final 4, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει και πάλι κούπα.

Στην ένατη θέση βρίσκεται το ματς της ομάδας του Σίλβα με την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο και το top 10 κλείνει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα και ο οδυνηρός, πρόωρος αποκλεισμός του «τριφυλλιού» από την Ευρώπη.

Το top 10

eurobasket

copa america 2015

αεκ-ολυμπιακος

παοκ- ολυμπιακος

arsenal- ολυμπιακός

παοκ- αεκ

τσσκα- ολυμπιακός

μπαρτσελόνα ολυμπιακός

ολυμπιακός μπάγερν

παναθηναικος καμπαλα

 

Τελευταία Νέα