polina_trigonidou_2

Τριγωνίδου στο GWomen: «Περήφανη για την ομάδα μας, έχω δεχθεί "bullying" από αθλητές και αθλήτριες λέγοντάς με influencer»

Φώτης Καρακούσης

Η Πωλίνα Τριγωνίδου μιλάει στο GWomen για την φετινή της πορεία στο beach volley που έφτασε μέχρι την 5η θέση μαζί με την Ελευθερία Καζάκου και στέκεται στο «bullying» που έχει δεχθεί λόγω των πολλών ακολούθων που έχει στο Instagram.

Στο εξωτερικό το να έχει μια αθλήτρια πολλούς ακόλουθους στα social και ειδικά στο Instagram θεωρείται δεδομένο. Στην Ελλάδα βέβαια τα πράγματα ακόμα δεν είναι τόσο απλά, καθώς αν κάποια έχει πολλούς followers την κοιτάζουν λίγο με... μισό μάτι. Αυτό γίνεται και με την Πωλίνα Τριγωνίδου όπως αναφέρει και η ίδια στο GWomen.

Η 30χρονη αθλήτρια που μαζί με την Ελευθερία Καζάκου κατάφεραν να τερματίσουν στην 5η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach volley στους τελικούς του Αγίου Νικολάου, χάνοντας την είσοδό τους στην τετράδα στις λεπτομέρειες, μας μιλάει για την φετινή χρονιά και το άθλημα που αγαπάει. Στέκεται όμως και στο ότι έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια «bullying» από αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι την θεωρούν influencer.

Το σίγουρο πάντως είναι πως πρόκειται για μια αθλήτρια που παλεύει και με το παραπάνω, προσπαθεί για το καλύτερο και ακολουθώντας τα πρότυπα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου συνολικά, προσπαθεί να συνδυάσει και το άθλημα και τα social και ειδικά φέτος στο Πανελλήνιο σιρκουί τα κατάφερε και με το παραπάνω.

photo credits: Matthew Miller

polina trigonidou beach volley

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Ελευθερία; Γιατί ξεκίνησες τη σεζόν με άλλη συμπαίκτρια.

«Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων , η συμπαίκτρια μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει το σιρκουί του 2023 μετά το πρώτο τουρνουά. Εκείνη την περίοδο είχα αποφασίσει ότι δεν θα παίξω ούτε εγώ beach volley αυτό το καλοκαίρι.

Όπως καταλάβατε η νοσταλγία για το άθλημα με κέρδισε και μετά από δυο εβδομάδες από το πρώτο τουρνουά είπα στον εαυτό μου, Πωλίνα παίξε χαλαρά χωρίς πίεση , να το ευχαριστηθείς και να πας σε δυο τρία τουρνουά. Έτσι ξεκίνησε.. Κατεβήκαμε με την Ελευθερία Καζάκου στο τουρνουά της Ίου, όπου δεθήκαμε γρήγορα και εκτιμήσαμε η μια την άλλη. Αλλά το χαλαρά δεν υπάρχει στη νοοτροπία μου. Οπότε ξεκινήσαμε αμέσως προπονήσεις με τον Κώστα Ποθητάκη για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το σιρκουί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».

Πως διαχειριστήκατε με την Ελευθερία το γεγονός ότι και οι δύο είστε επιχειρηματίες και αφήνατε τις δουλειές σας για να ακολουθήσετε το σιρκουί; Η Καζάκου είναι και μητέρα. Είναι η αγάπη που έχετε για το άθλημα;

«Σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο όταν υπάρχουν επιχειρήσεις. Ωστόσο η δίκη μου επιχείρηση δουλεύει κυρίως online οπότε μπορώ να διαχειρίζομαι πολλά πράγματα από απόσταση χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία μου στο χώρο καθημερινά. Ωστόσο οι αθλητικές μου υποχρεώσεις είναι χειμώνα - καλοκαίρι και στη σάλα και στο beach volley έχω φροντίσει να μοιράσω σωστά το χρόνο για να είμαι συνεπής όσο περισσότερο γίνεται. Όσο για την συμπαίκτριά μου, πραγματικά δεν έχω λόγια γι’ αυτή τη γυναίκα. Έχει κάνει το αδύνατο – δυνατό, γιατί είναι πολύ δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας, μητέρα και να μπορείς να ακολουθήσεις το αγωνιστικό πρόγραμμα στο beach volley και τα ταξίδια. Προσωπικά την θαυμάζω! Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν δεν μπορούμε να μην παίξουμε, το beach volley μας δίνει ζωή».

Σε όλα τα τουρνουά δεν ήσασταν στο κυρίως ταμπλό και κυρίως παλεύατε μέσω των προκριματικών. Αυτή η διαδικασία που είναι επίπονη και αγχωτική ήταν που σας έκανε πιο δυνατές και φτάσατε μέχρι τον Άγιο Νικόλαο;

«Θα πω μια φράση που μας εκφράζει απόλυτα «Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς». Η διαδικασία των προκριματικών δεν είναι καθόλου εύκολη. Και ειδικά τα προκριματικά για τους τελικούς του Αγίου Νικολάου ήταν πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Έπρεπε να κρατήσουμε χαρακτήρα, ψυχή και να έχουμε πολύ υπομονή. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μας γιατί πιστέψαμε στον εαυτό μας».

Βρεθήκατε και πολύ κοντά στην πρόκριση και στα ημιτελικά. Ήταν η φετινή σεζόν η πιο καλή για εσένα στο μπιτς βόλεϊ; Είναι και πιο σημαντικό το γεγονός ότι πάνω απ' όλα το διασκεδάζατε μαζί με την Ελευθερία;

«Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός για την πρόκριση στα ημιτελικά, δώσαμε μάχη και η δυο ομάδες και η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, συγκεκριμένα στους δυο τελευταίους πόντους. Το μόνο που έχουμε κρατήσει στο σήμερα είναι η προσπάθεια μας».

Θα ήθελα και το σχόλιο σου για τις φετινές διοργανώσεις του πανελληνίου πρωταθλήματος που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αθήνα και Άγιο Νικόλαο με πολλά Open σε όμορφες τοποθεσίες.

«Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, η ΕΟΠΕ κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους αθλητές και να διεξαχθούν τα τουρνουά beach volley με τον καλύτερο τρόπο. Υπέροχες τοποθεσίες , γεμάτα γήπεδα και άνθρωποι που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορούμε εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Να παίζουμε beach volley».

Η πορεία και η κατάκτηση της 5ης θέσης είναι και μια απάντηση σε σχόλια που υπήρξαν στο ξεκίνημα; Σε είχαν πεισμώσει αυτά τα σχόλια;

«Στη ζωή μου δεν κάνω ποτέ και τίποτα για να αποδείξω στους γύρω μου κάτι. Ότι κάνω το κάνω με πολλή αγάπη και σκληρή δουλειά. Η 5η θέση ήρθε με μεγάλη προσπάθεια και προπόνηση. Ομαδική δουλειά από τρεις ανθρώπους, που ο ένας στήριζε τον άλλο σε κάθε περίσταση. Εγώ η συμπαίκτριά μου και ο προπονητής μας. Και οι τρεις αγωνιστήκαμε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως να σου κρύψω ότι έχω δεχθεί «bullying» ως ένα βαθμό από κάποιους αθλητές - αθλήτριες όλα αυτά τα χρόνια που παίζω beach volley, καθώς λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μου με τα social media, πολλοί -πολλές μου έβαζαν την ταμπέλα της influencer και με υποτιμούσαν ως αθλήτρια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι απαράδεχτο να συμβαίνει αυτό και ελπίζω να μην συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν άνθρωπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι αθλήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε όλα τα σπορ έχουν χιλιάδες ακόλουθους στα social, γιατί εδώ στην Ελλάδα να είναι κακό αυτό».

Τι σου αρέσει στο μπιτς βόλεϊ σε σημείο να αφήνεις μέρες από τις δουλειές σου για να ασχολείσαι με το άθλημα αυτό;

«Όλη η διαδικασία είναι υπέροχη. Από την αρχή μέχρι το τέλος.. Ακόμα και η ήττα έχει να σου μάθει και να σε κάνει πιο δυνατό».

Πόσο σημαντική ήταν και η βοήθεια του Κώστα Ποθητάκη στην φετινή σας πορεία σαν ομάδα και σε ποιους τομείς;

«Ο Κώστας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που με τον τρόπο του σε κάνει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε έναν αθλητή. Να πιστεύει στον εαυτό του όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο να αγωνιστεί. Ο ίδιος δουλεύει πολύ σκληρά και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο για τον Ποθητάκη. Κάθε προπόνηση έχει να σου δώσει πολλά. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και θα μάθω ακόμα περισσότερα. Χωρίς τον Κώστα Ποθητάκη δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ».

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν το καλύτερο φετινό τουρνουά της ομάδας. Σου μένει μια γλυκιά γεύση της 5ης θέσης ή το κρίμα του ότι φτάσατε μια ανάσα από τα ημιτελικά;

«Φυσικά και μου έχει μείνει μια γλυκιά γεύση. Ξεπεράσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή με τη Ελευθερία».

Υπάρχει κάποιος στόχος για το άθλημα η θα συνεχίσεις να παίζεις, να το χαίρεσαι και όπου βγει;

«Κάθε χρόνο υπάρχει στόχος για μένα. Αλλά πάντα ανάλογα με τις συνθήκες και τον χρόνο που μπορείς να αφιερώνεις στο άθλημα διαμορφώνεται ανάλογα».

πωλινα τριγωνιδου μπιτς βολει

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]