rikako_ikee_olympics

Ρικάκο Ίκεε: Αφού αντίκρυσε τον καρκίνο, επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά

Πηνελόπη Γκιώνη

Τίποτα δεν κατάφερε να κρατήσει την Ρικάκο Ίκεε μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα την τρίτη της συμμετοχή σε αυτούς, την οποία και σκοπεύει να διασκεδάσει στο έπακρο.

Η Ρικάκο Ίκεε ήταν ανέκαθεν γνωστή στα λημέρια της κολύμβησης και οι φίλαθλοι τη γνώριζαν αφού το ταλέντο της πολλές φορές μιλούσε για εκείνη. Το ευρύ κοινό, όμως, τη γνώρισε λόγω της περιπέτειας που πέρασε με την υγεία της. Η 23χρονη, σήμερα, Γιαπωνέζα πέρασε λευχαιμία το 2019 και έμεινε εκτός πισίνας για αρκετό καιρό. Παρ’ όλα αυτά, πήγε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο του 2021 ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας και έκτοτε είχε στο μυαλό της πως θέλει να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς και στα ατομικά αγωνίσματα. Και κανείς μπορεί να σκεφτεί πως αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό όμως χρειάζεται να αναλογιστεί πως η πρωταθλήτρια της κολύμβησης αντίκρυσε στα μάτια τον θάνατο, πριν επιστρατεύσει όλη της τη δύναμη για να φτάσει στο σήμερα.

Επέστρεψε, έκανε αγώνες, άλλαξε προπονητή, χώρα, ήπειρο και ετοιμάστηκε κατάλληλα για να πετύχει την πρόκριση, όπως και συνέβη. Πλέον η προπονητική της βάση είναι η Αυστραλία και η προπονήτριά της είναι η Ζανέλ Πάλιστερ και με αυτές τις αλλαγές, έφτασε στην επίτευξη του στόχου της: «Θέλω να αγωνιστώ στους τρίτους Ολυμπιακούς της καριέρας μου αλλά από τότε που πήγα στην Αυστραλία νιώθω πιο δυνατή από ποτέ, θέλω να γίνω η καλύτερη του κόσμου», δήλωσε με αποφασιστικότητα πριν πέσει στην πισίνα του Tokyo Aquatics Center.

Όπως εξήγησε η ίδια, αφού έπιασε το όριο και τσέκαρε το εισιτήριο της για τα 100μ πεταλούδα, δεν κατάλαβε την ώρα του αγώνα πως τελικά θα βρίσκεται στην ομάδα και πως αυτή τη φορά δεν είχε δάκρυα να ρίξει, όπως είχε συμβεί πριν το Τόκιο. «Είμαι τόσο ευτυχισμένη, μόνο αυτό νιώθω τώρα. Νόμιζα πως θα ακούσω την προπονήτριά μου από τις κερκίδες να φωνάζει για να μου δώσει αυτή την τελική ώθηση αλλά τελικά δεν μπορούσα να την ακούσω από τον κόσμο που έκανε τόσο θόρυβο για εμάς. Μπορεί να μην τερμάτισα πρώτη αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που θα είμαι στο Παρίσι. Θέλω, τώρα, να συνεχίσω να δουλεύω όταν επιστρέψω στην Αυστραλία και να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς χωρίς να μετανιώσω για τίποτα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]