Βέλγιο
09/02/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Βέλγιο: Ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης στο παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ

Δημήτρης Οικονόμου

Οι Βέλγοι φίλαθλοι γέμισαν το Sportpaleis και οι 13.700 που βρέθηκαν στο παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ γυναικών, αποτελούν αριθμό ρεκόρ για τη χώρα.

Τα Προολυμπιακά τουρνουά των γυναικών στο μπάσκετ έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα αρκετών φίλων αυτήν την εβδομάδα. Στο Βέλγιο όμως σημειώθηκε και ένα ιστορικό ρεκόρ. Η παρουσία των αστέρων από την ομάδα των ΗΠΑ βοήθησε στο να συγκεντρωθούν στο Sportpaleis 13.700 φίλαθλοι και να γεμίσουν το γήπεδο της Αντβέρπ. Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά για οποιοδήποτε άθλημα γυναικών στη χώρα.

Μάλιστα οι Βέλγοι, που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, είδαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο φυσικά κρίθηκε από τη θρυλική Μπριάνα Στιούαρτ.

Η Αμερικανίδα με ένα tip-in στο τελευταίο δευτερόλεπτο... έκλεψε τη νίκη από το Βέλγιο, που πάλεψε σε όλη τη διάρκεια για μια ιστορική νίκη, την οποία τελικά δεν κατάφερε να αρπάξει. Το τελικό 81-79 όμως με το οποίοι οι παίκτριες του Βελγίου γνώρισαν την ήττα δεν αποτελεί... ταφόπλακα για τα όνειρα της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Πολύς κόσμος αναμένεται και την Παρασκευή (9/2) απέναντι στη Σενεγάλη αλλά και την Κυριακή (11/2) κόντρα στη Νιγηρία, με τους Βέλγους φίλους να θέλουν να σπρώξουν την ομάδα τους στην πρόκριση, για τη δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]