F1 - Ο Σάινθ έχει τώρα παράπονα από την επιθετικότητα του Λεκλέρ

F1 - Ο Σάινθ έχει τώρα παράπονα από την επιθετικότητα του Λεκλέρ
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari είχε αυτός με τη σειρά του παράπονα από τη συμπεριφορά του teammate του στην πίστα.

Στο Grand Prix Κίνας είδαμε την πρώτη «κοκκορομαχία» ανάμεσα στους οδηγούς της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου, οι δυο τους έδωσαν μάχη στο 16ο γύρο, με τον Ισπανό να ωθεί εκτός πίστας τον Μονεγάσκο στη στροφή 14. Όμως δεν κράτησε για πολύ τη θέση, καθώς ο Λεκλέρ τον προσπέρασε και τερμάτισε 4ος.

Στο Grand Prix της Κυριακής οι δύο οδηγοί συναντήθηκαν και πάλι ρόδα με ρόδα, αυτή τη φορά στην εκκίνηση. Ο Σάινθ επιτέθηκε στις στροφές 1 και 2, με τον Λεκλέρ να αμύνεται με πολύ επιθετικό τρόπο. Στην προσπάθειά του να κρατήσει πίσω του τον teammate του, είδε τους Τζόρτζ Ράσελ της Mercedes και Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas να προσπερνούν και τα δύο κόκκινα μονοθέσια.

Ο Σάινθ ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στην Κίνα σχετικά με την 5η θέση που πήρε στα αποτελέσματα. Ο Ισπανός ήταν στις δηλώσεις του εμφανώς απογοητευμένος και από το ρυθμό της Ferrari αλλά και νευριασμένος με τον Σαρλ Λεκλέρ.

«Με δεδομένο το ρυθμό που είχα στην Κίνα, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την 5η θέση. Είχαμε και μια πολύ κακή εκκίνηση. Η μάχη μας στις στροφές 1 και δύο μας κόστισαν θέσεις. Μετά απ’ αυτό απλά κυνηγούσαμε να ανέβουμε στην κατάταξη. Έπρεπε να μπούμε νωρίς για την πρώτη αλλαγή ελαστικών και μετά είχαμε προγραμματισμένη ακόμα μία στάση. Τουλάχιστον καταφέραμε να σώσουμε την 5η θέση. Η μάχη που είχαμε με τον Λεκλέρ στην εκκίνηση δεν μας βοήθησε και το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο 29χρονος Σάινθ.

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το τι ακριβώς έγινε στην εκκίνηση με τον Λεκλέρ, ο 29χρονος απάντησε: «Προτιμώ να μην σχολιάσω αυτό που έγινε, αλλά είναι ξεκάθαρο πως μας κόστισε δύο θέσεις. Δεν βοήθησε κανέναν μας».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!