Περιορισμός της χρήσης των ΙΧ, ενίσχυση των ΜΜΜ: Τι συζήτησαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Παρισιού

Κώστας Μπιτσικώκος
Περιορισμός της χρήσης των ΙΧ, ενίσχυση των ΜΜΜ: Τι συζήτησαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Παρισιού
Με αφορμή την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Χάρης Δούκας παρέθεσε επίσημο δείπνο στην Αν Ινταλγκό.

H διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι και οι περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Χάρη Δούκα με την Αν Ινταλγκό. Ο Δήμαρχος Αθηναίων παρέθεσε επίσημο δείπνο στην ομόλογό του του Παρισιού, λίγες ώρες μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η κα Ινταλγκό και ο κ. Δούκας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες του gMotion, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πεζοδρομήσεις, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της πόλης και τα κίνητρα για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το Παρίσι είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που επιχειρεί να θέσει κίνητρα και αντικίνητρα για τη στροφή προς την πράσινη κινητικότητα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχομαι τη Δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό στην Αθήνα. Οι αξίες της συνεργασίας, της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Έχουμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο ολυμπιακές πόλεις, η Αθήνα και το Παρίσι, συνεργάζονται. Είμαι βέβαιος ότι το Παρίσι θα διοργανώσει φέτος αξέχαστους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Εύχομαι στη Δήμαρχο, Αν Ινταλγκό, κάθε επιτυχία», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα, με τον νέο της Δήμαρχο, έναν Δήμαρχο προοδευτικό, με αφοσίωση στα κοινωνικά ζητήματα και την οικολογία, με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλές κοινές απόψεις. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που επισκέφτηκα την Αρχαία Ολυμπία με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια όμορφη συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων. Το Παρίσι και η Αθήνα είναι αδελφές πόλεις και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του προς όφελος των πόλεών μας και των κατοίκων τους», ανέφερε από την πλευρά της η Αν Ινταλγκό.

Photo Credits: Δήμος Αθηναίων

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!