BMW Σειρά 4: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

BMW Σειρά 4: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

Newsroom
BMW Σειρά 4: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου
Τις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων και τις τιμές της ανανεωμένης Σειράς 4 Coupe και Cabrio, ανακοίνωσε η BMW Ελλάς.

Την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά αρχίζει η ανανεωμένη Σειρά 4 της BMW, σε coupe και cabrio αμάξωμα. Οι προσεκτικές επεμβάσεις στη σχεδίαση τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα των δύο μοντέλων, ενώ τα νέα στοιχεία εξοπλισμού προσδίδουν στο εσωτερικό μια πολυτελή και κομψή ατμόσφαιρα. Ο σχεδιασμός του cockpit, συμπεριλαμβανομένου του BMW Curved Display, υποδέχεται την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect, που βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα BMW 8.5.

Νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος, προβολείς με εντυπωσιακή σχεδίαση των πηγών φωτός και τα προαιρετικά πλέον πίσω φώτα Laserlight σηματοδοτούν τις τελευταίες εξελίξεις στο εξωτερικό των δύο μοντέλων. Μέσα στην καμπίνα των σπορ δίθυρων μοντέλων, την προσοχή προσελκύουν άμεσα τα νέα χαρακτηριστικά όπως η ανανεωμένη σχεδίαση του τιμονιού και του πίνακα οργάνων, οι επενδύσεις των καθισμάτων, τα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης και η προαιρετική χρήση γυαλιού CraftedClarity σε επιλεγμένα χειριστήρια. Παράλληλα με την εισαγωγή του νέου BMW iDrive με QuickSelect στον βασικό εξοπλισμό, οι πελάτες μπορούν τώρα να προσθέσουν προαιρετικά τη λειτουργία Augmented View στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps της νέας BMW Σειράς 4.

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την BMW Σειρά 4 Cabrio είναι η τοξοειδούς σχήματος μαλακή οροφή, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την κλασική αισθητική μιας υφασμάτινης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός της οροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα, με την διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος να διαρκεί 18 δευτερόλεπτα.

Ψηφιακό εσωτερικό με κυρτή οθόνη

Η εισαγωγή του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect στις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio βελτιώνει επίσης τον χειρισμό των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προηγμένης ψηφιοποίησης στην πράξη και επιτρέπει την περαιτέρω μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών και χειριστηρίων στο cockpit. Η επιλογή της θερμοκρασίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα και - εφόσον υπάρχουν - η θέρμανση των καθισμάτων και του τιμονιού μπορούν πλέον να ρυθμίζονται με την αφή μέσω της κυρτής οθόνης BMW Curved Display ή με φωνητική εντολή με τη βοήθεια του BMW Intelligent Personal Assistant. Νέα χειριστήρια ρύθμισης των περσίδων εξαερισμού στο κέντρο του πίνακα οργάνων και στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού επιτρέπουν τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα με περιστροφικές και κατακόρυφες κινήσεις. Η προαιρετική επένδυση Sensatec για τον πίνακα οργάνων διαθέτει ακόμη πιο εκλεπτυσμένη υφή που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σύγχρονη πολυτέλεια του εσωτερικού.

BMW

Κινητήρες απόδοσης έως 510 ίππων

Οι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες είναι πιο ισχυροί και αποδοτικοί χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Συνδυάζονται στάνταρ με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ενώ τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές, επιτείνοντας την σπορ αίσθηση που βιώνει ο οδηγός.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετούνται η Μ4 Coupe και η Μ4 Cabrio. Η πρώτη είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και 480 ίππους αλλά και στην έκδοση Competition με αυτόματο κιβώτιο και 510 ίππους. Η M4 Cabrio Competition διατίθεται με 510 ίππους και τετρακίνηση xDrive.

Τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης

Η λίστα συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση είναι εξίσου εκτενής. Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και Σειρά 4 Cabrio είναι στάνταρ εξοπλισμένες με το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση φρένων, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Speed Limit Info με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, χειροκίνητο Speed Limit Assist και Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ξεχωρίζει το προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, αυτόματο Speed Limit Assist, έλεγχο ταχύτητας διαδρομής και αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών.

Το Park Distance Control με αισθητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω αποτελεί μέρος των στάνταρ προδιαγραφών. Το Parking Assistant, επίσης στάνταρ, επιτρέπει αυτοματοποιημένους ελιγμούς μέσα και έξω από χώρους στάθμευσης, ενώ διαθέτει επίσης κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας και Reversing Assistant. Υπάρχει επίσης η επιλογή του Parking Assistant Plus με τις λειτουργίες Park View, Panorama View και Remote 3D View.

BMW

Τιμές

Βασική έκδοση βενζίνης είναι η 2λιτρη 420i με 184 ίππους, η οποία κοστίζει 64.350 ευρώ στο Coupe μοντέλο και 74.000 ευρώ στο Cabrio. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση 420d ισχύος 190 ίππων κοστίζει 61.200 ευρώ και 70.300 ευρώ για το Coupe και το Cabrio μοντέλο, αντίστοιχα.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετούνται η Μ4 Coupe και η Μ4 Cabrio. Η πρώτη είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και 480 ίππους (131.050 ευρώ) αλλά και στην έκδοση Competition με αυτόματο κιβώτιο και 510 ίππους (από 139.550 ευρώ). Η M4 Cabrio Competition με 510 ίππους και τετρακίνηση πωλείται προς 152.400 ευρώ.

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!