Mercedes-Benz GLB: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

Mercedes-Benz GLB: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-Benz GLB: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου
Με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό

Η Mercedes-Benz ανανεώνει αισθητικά και αναβαθμίζει τεχνολογικά την GLB, το ευρύχωρο compact SUV της. Ο εμπρός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με εμφανές προστατευτικό του υποδαπέδου παραπέμπει στα off road γονίδια του αυτοκινήτου, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες γρίλιες και κεντρικό αστέρι Mercedes τονίζει αυτό το χαρακτήρα. Οι νέοι προβολείς και τα full LED πίσω φώτα αναβαθμίζουν την εμφάνιση, ενώ η γκάμα επιλογών έχει πλέον εμπλουτιστεί με τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών και το νέο μεταλλικό χρώμα βαφής Spectral Blue. Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο. Ωστόσο, η GLB μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με ζάντες 18 έως 20 ιντσών.

Ψηφιακό ταμπλό με διπλή οθόνη

Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό κυριαρχεί η ανεξάρτητη διπλή οθόνη. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια οθόνη οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, ενώ με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό. Τα στρογγυλά στόμια αεραγωγών με εμφάνιση στροβίλου αποπνέουν σπορ κομψότητα και δημιουργούν αντίθεση με τα ευθύγραμμα, χαρακτηριστικά offroad στοιχεία από αλουμίνιο του εσωτερικού. Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται με επένδυση από συνθετικό δέρμα ARTICO. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ένα θερμαινόμενο τιμόνι για τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line.

Mercedes-Benz

Κινητήρες

Η νέα GLB διατίθεται στην Ελλάδα με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρων και τρεις επιλογές πετρελαιοκινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών, όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι και διαθέτουν πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt για την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό. Οι 14 ίπποι επιπλέον ισχύος που διατίθενται από αυτό το ήπια υβριδικό σύστημα στιγμιαία υποστηρίζουν την άμεση εκκίνηση και χρησιμοποιούνται για ταχύτερη επιτάχυνση μέσω της λειτουργίας ενίσχυσης.

Η μίζα-δυναμό εξασφαλίζει επίσης περισσότερη άνεση: εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, επιτρέπει την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα με απενεργοποιημένο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και την επιτάχυνση και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια. Η ομαλή λειτουργία και η υψηλή απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αποδοτικότητα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του 2λιτρου τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα.

Mercedes-Benz

Τιμές

Οι τιμές αρχίζουν από τις 51.700 ευρώ για την GLB 200. Οι τετρακίνητες GLB 220 4MATIC και GLB 250 4MATIC κοστίζουν αντίστοιχα 56.500 και 60.600 ευρώ.

Η diesel GLB 220 d έχει τιμή 61.600 ευρώ, ενώ οι τετρακίνητες GLB 200 d 4MATIC και GLB 220 d 4MATIC κοστίζουν αντίστοιχα 63.950 και 67.400 ευρώ.

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!