F1 - Φερστάπεν: «Βάρκες τα σημερινά μονοθέσια, λάθος η κατεύθυνση των κανονισμών του 2026»

F1 - Φερστάπεν: «Βάρκες τα σημερινά μονοθέσια, λάθος η κατεύθυνση των κανονισμών του 2026»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αμφιβάλει για τους τεχνικούς κανονισμούς του 2026, ενώ τόνισε τι δεν του αρέσει στα τωρινά μονοθέσια.

Τα τελευταία χρόνια οι οδηγοί της Formula 1 τείνουν να παραπονιούνται ολοένα και περισσότερο για τα μονοθέσια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το βάρος, καθώς σήμερα το κατώτατο όριο είναι 798kg, ενώ πριν από 20 χρόνια βρισκόταν στα 600kg.

Παρά τα τρομερά επίπεδα κάθετης δύναμης που παράγουν έχουν αρνητικά χαρακτηριστικά που κάνουν ακόμη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, να κατσουφιάζει. Μιλώντας για την τωρινή γενιά μονοθεσίων, ο οδηγός της Red Bull Racing ανέφερε:

«Τα τωρινά μονοθέσια στις γρήγορες στροφές είναι πολύ καλά. Στις αργές στροφές όμως νιώθεις σαν να είναι βάρκες. Τα προηγούμενα μονοθέσια που είχαμε ήταν πιο ευλύγιστα, αλλά τα τωρινά παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη στις γρήγορες στροφές», είπε ο Φερστάπεν.

Το 2026 οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν σημαντικά και αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση και τον τρόπο με τον οποίο παράγουν αεροδυναμική. Ο Φερστάπεν εξέφρασε την άποψη και τις ανησυχίες του για το δρόμο που έχει χαράξει η Formula 1.

«Δεν είμαι σίγουρος πως οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Έτσι δείχνει η κατάσταση προς το παρόν. Ελπίζω να γίνουν οι βελτιώσεις που χρειάζονται. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να παλέψουμε για το βάρος των μονοθεσίων. Θέλουμε να το μειώσουμε αντί να έχουμε νέα κόλπα με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα για να βελτιωθούν τα προσπεράσματα και να μειωθεί ο ακάθαρτος αέρας. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να γίνουν αυτά που θέλουμε», σχολίασε επικριτικά.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!