BMW: Από το i3 στην iX2: Ένα εκατομμύριo ηλεκτρικά οχήματα

Newsroom
BMW: Από το i3 στην iX2: Ένα εκατομμύριo ηλεκτρικά οχήματα
To BMW Group διατηρεί υψηλό ρυθμό παραδόσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2013 άρχισε στο εργοστάσιο της Λειψίας η παραγωγή του i3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλο της BMW. Έκτοτε έχει μπει... πολύ νερό στο αυλάκι. Το BMW Group παρέδωσε συνολικά 82.700 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση πωλήσεων BEV 27,9%.

«Το BMW Group συνεχίζει την ανοδική του πορεία στον τομέα των BEV . Με την παράδοση του εκατομμυριοστού αμιγώς ηλεκτρικού του οχήματος από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το BMW i 3, έχουμε πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει πόσο ελκυστικό είναι το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο»,δήλωσε ο Γιόχαν Γκέλερ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος τομέα Πελατών, Μαρκών, Πωλήσεων.

Παράλληλα με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οχήματα υψηλών επιδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και η plug-in υβριδική τεχνολογία παραμένουν σημαντικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου συστημάτων κίνησης του BMW Group. «Προσφέροντας μια ποικιλία τεχνολογιών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και χάρη στο υψηλό επίπεδο ευελιξίας, το BMW Group είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών. Αυτή η στρατηγική αποδεικνύεται τώρα ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ένα δυναμικό περιβάλλον αγοράς», συνέχισε ο Γκέλερ.

Μεταξύ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας, οι BMW i4, BMW iX3, BMW iX1, BMW iX και BMW i7 είχαν ιδιαίτερη ζήτηση. Το BMW Group λαμβάνει επίσης θετικά σχόλια από τους πελάτες για τη νέα BMW iX2, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά μόλις τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!