Alfa Romeo: H Milano παρουσιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ στα B-SUV (vid)

Alfa Romeo: H Milano παρουσιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ στα B-SUV (vid)

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: H Milano παρουσιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ στα B-SUV (vid)
Η Alfa Romeo επιστρέφει στα compact μοντέλα με την εντυπωσιακή Milano, που θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας.

Η Alfa Romeo παρουσίασε -πού αλλού, στο Μιλάνο- τη Milano, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της, επαναφέροντας τη μάρκα στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων με ένα μοντέλο που συνδυάζει τεχνολογία, απόδοση και στιλ. Η Milano, το μικρότερο μέλος της οικογένειας Alfa Romeo, θα διατεθεί τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές όσο και σε υβριδικές εκδόσεις επιδεικνύοντας την ποικιλομορφία του στην αγορά.

Alfa Romeo Milano
Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Στοχεύοντας να κατακτήσει τον τίτλο του πιο σπορ μοντέλου στην κατηγορία της, ιδιαίτερα με την εμβληματική έκδοση Ellettrica Veloce που προσφέρει 240 ίππους και βελτιωμένο σασί, η Milano υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και δυναμική οδήγηση. Πέρα από τις πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, θα διατεθεί και σε έκδοση Ibrida, με υβριδικό σύστημα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και προαιρετική τετρακίνηση, χάρη στην ευελιξία της υποκείμενης αρχιτεκτονικής της Stellantis.

Ηλεκτρικές Εκδόσεις (Ellettrica): Το ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρεται με δύο επιλογές ισχύος. Η βασική έκδοση έχει κινητήρα 156 ίππων, ενώ η έκδοση Veloce προσφέρει έως 240 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως 410 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 30 λεπτά σε σταθμό φόρτισης DC 100 kW.

Υβριδικές Εκδόσεις (Ibrida): Η υβριδική έκδοση συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων, που αποδίδει 136 ίππους, με έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW, τροφοδοτούμενο από μπαταρία 48V. Διατίθεται σε έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με τετρακίνηση (Q4), προσφέροντας τη δυνατότητα για ταυτόχρονα αποδοτική και δυναμική οδήγηση.

Alfa Romeo Milano
Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Το design της Milano εντυπωσιάζει με την προηγμένη γλώσσα σχεδίασης της Alfa Romeo, αναδεικνύοντας σύγχρονες γραμμές και πολλά σπορ στοιχεία. Το εμπρός μέρος διακρίνεται από τα επιμηκυμένα φωτιστικά σώματα LED και την ιδιαίτερη γρίλια, ενώ το πίσω μέρος εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό «kamm tail» που παραπέμπει στην Giulia TZ. Η Milano με μήκος 4,170 mm, πλάτος 1,780 mm και ύψος 1,500 mm, εντάσσεται ακριβώς στο επίκεντρο της κατηγορίας των B-SUV, προσφέροντας έναν καλαίσθητο συνδυασμό διαστάσεων και σχεδιαστικών στοιχείων.

Alfa Romeo Milano
Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Η καμπίνα της επικεντρώνεται στον οδηγό, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογίες και υψηλής ποιότητας υλικά, όπως το πλήρως ψηφιακό και διαμορφώσιμο πίνακα οργάνων και την οθόνη infotainment 10,25 ιντσών. Η Milano διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπως αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αισθητήρες παρκαρίσματος 360 μοιρών και σύστημα ημιαυτόματου παρκαρίσματος, καθιστώντας την πλοήγηση και την οδήγηση στο αστικό περιβάλλον πιο εύκολο από ποτέ.

Alfa Romeo Milano
Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Η Milano αντιπροσωπεύει μια «συμβολική επιστροφή» για τους κατόχους των τελευταίων compact μοντέλων της Alfa Romeo, όπως οι Giulietta και Mito, και στοχεύει να κερδίσει μια νέα γενιά πελατών με τις επιδόσεις και το προηγμένο σχεδιασμό της. Με την έναρξη των παραδόσεων της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης τον Σεπτέμβριο, ακολουθούμενη από την έκδοση Ibrida, η Milano είναι έτοιμο να θέσει νέα στάνταρ στην αγορά των μικρών SUV.

Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!