XEV YOYO: Πώς κατασκευάζεται (vid)

Κώστας Παστρίμας
XEV YOYO: Πώς κατασκευάζεται (vid)
Διαδικασίες παραγωγής και καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον των αστικών μετακινήσεων.

Το XEV YOYO, ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εισάγει νέα δεδομένα στην αγορά των microcars, συνδυάζοντας την ευελιξία, την οικονομία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Παρά την κατηγοριοποίησή ως microcar (L7e), το YOYO διαθέτει χαρακτηριστικά ασφαλείας και ποιότητας που προσιδιάζουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα μεγαλύτερου μεγέθους. Το αυτοκίνητο παρουσιάζει μεγάλη ακαμψία και προστασία χάρη στο ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής και τις μπάρες ασφαλείας στις πόρτες, ενώ διαθέτει σύστημα ABS και Hill-start Assist Control, εγγυώμενο την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

XEV Yoyo
Φωτογραφίες: XEV

Η κατασκευή του XEV YOYO είναι αποτέλεσμα προηγμένων τεχνολογικών διαδικασιών σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Κίνα με δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και οι προηγμένες τεχνικές συναρμολόγησης εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα και αντοχή, με το Κέντρο Σχεδιασμού της XEV στο Τορίνο να ορίζει τις προδιαγραφές που εγγυώνται την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

XEV Yoyo
Φωτογραφίες: XEV

Το YOYO επωφελείται επίσης από την καινοτομία των εκτυπωτών 3D, καθώς σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου και οι πολύχρωμες διακοσμητικές λεπτομέρειες παράγονται με αυτήν την τεχνολογία, προσφέροντας μοναδικό στιλ και προσαρμοστικότητα.

XEV Yoyo
Φωτογραφίες: XEV

Στην Ελλάδα, το XEV YOYO εισάγεται αποκλειστικά από το Spanos Group και διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης. Έχει μπαταρία LFP 10,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 150 km, μήκος 2,53 m και ακτίνα στροφής 4,5 m που του επιτρέπουν να ελίσσεται εύκολα και να παρκάρει παντού, και άνετο χώρο για 2 επιβάτες και 180 lt για αποσκευές. Κάθε έκδοση διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης όπως A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, είσοδο χωρίς κλειδί ,κεντρική οθόνη 7”, σύνδεση Bluetooth, 3 θύρες USB κ.ά. Η τιμή του να ξεκινά από τα 12.990 €, περιλαμβάνοντας τις κρατικές επιδοτήσεις.

Δείτε στο παρακάτω video το ταξίδι που κάνει κάθε YOYO, από τη στιγμή που ξεκινά να χτίζεται πάνω σε ένα κομμάτι ατσάλι, μέχρι την ημέρα που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!