F1 - Η πρώτη κόντρα της Red Bull με την Audi είναι γεγονός

F1 - Η πρώτη κόντρα της Red Bull με την Audi είναι γεγονός
Προτού καλά-καλά εισέλθει στη Formula 1, η γερμανική φίρμα φροντίζει να δημιουργεί αντιπαλότητες με κορυφαίες ομάδες του grid.

Η φετινή «Silly Season» της Formula 1 συνεχίζεται δίχως διακοπή. Στο παρασκήνιο, οι ομάδες κάνουν ενέργειες για το μέλλον και αρκετοί είναι οι οδηγοί που μένουν δίχως συμβόλαιο στο τέλος του 2024.

Τα μεγάλα ονόματα που ψάχνουν νέο συμβόλαιο είναι οι Κάρλος Σάινθ και Σέρχιο Πέρεζ. Ο Ισπανός θα δει την πόρτα της εξόδου από τη Scuderia Ferrari και έχει συνδεθεί με πολλές ομάδες του grid. Μία από αυτές είναι η Red Bull Racing, για να πλαισιώσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Μαξ Φερστάπεν.

Κάρλος Σάινθ
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari Press Office

Η αυστριακή ομάδα δεν έχει αποφασίσει εάν θα διατηρήσει τον Πέρεζ για τα επόμενα χρόνια και δεν θέλει να πάρει βιαστικές αποφάσεις. Τα σχέδιά της φαίνεται πως επηρεάζονται, όχι από την αγορά οδηγών, αλλά από την Audi. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο.

«Η μετεγγραφική περίοδος έχει πάρει “φωτιά” τον Απρίλιο. Κανένας δεν μιλάει τόσο νωρίς για υπογραφή συμβολαίων. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει όμως εμείς δεν θα παίξουμε παιχνίδια. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα πάρουμε αργότερα την καλύτερη δυνατή απόφαση. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει τώρα. Άκουσα πως η Audi ασκεί πίεση στην αγορά. Μπορώ να πω πως είναι παράξενο για μία νέα ομάδα να ασκεί τέτοια πίεση στην αγορά», είπε ο Αυστριακός στο motorsport.com.

H Audi εξαγόρασε τη Sauber και θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. Όπως είναι λογικό, θέλει να το κάνει με στιλ, ένα πολύ δυνατό οδηγικό δίδυμο και ηγέτη τον φορμαρισμένο Σάινθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!