F1 - Πιθανή η πώληση της RB, όλα τα σενάρια ανοικτά

F1 - Πιθανή η πώληση της RB, όλα τα σενάρια ανοικτά
Η Red Bull φαίνεται πως εξετάζει ξανά το σενάριο να πουλήσει τη δεύτερη ομάδα της που αγωνίζεται στη Formula 1.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η στενή συνεργασία μεταξύ της Red Bull Racing και της RB. H δεύτερη ομάδα της Red Bull μετέφερε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της σε νέες εγκαταστάσεις στο Μίλτον Κινς, δίπλα στο εργοστάσιο των πρωταθλητών της Formula 1.

Οι αντίπαλες ομάδες και ειδικά ο Ζακ Μπράουν της McLaren Racing εξέφρασαν την άποψή τους πως δεν πρέπει να υπάρχει συνιδιοκτησία στη σημερινή μορφή του σπορ. Παράλληλα ο Αμερικανός άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα της συνεργασίας Red Bull Racing και RB.

Με δεδομένο πως από το 2026 θα υπάρχει νέα εμπορική Συμφωνία Ομονοίας, είναι πιθανό ορισμένες ομάδες να επιδιώξουν την απαγόρευση της συνιδιοκτησίας. Αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη Red Bull σε αναζήτηση πιθανών αγοραστών για την RB.

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε στο ΟΕ24 πως υπάρχουν πιθανοί «μνηστήρες» για τη μικρή ομάδα: «Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για την ομάδα, όμως η απόφαση είναι των μετόχων της Red Bull. H τιμή για μία ομάδα είναι πολύ υψηλή, όμως μπορώ να πω πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Αυτό δεν αποκλείεται να είναι ένα άνοιγμα ώστε η Andretti Global να κάνει την πολυπόθητη είσοδό της στη Formula 1. Ο Μάικλ Αντρέτι προσπαθεί από το 2022 να κάνει το μεγάλο βήμα για την ομάδα του. Ωστόσο η FOM απέρριψε νωρίτερα στο 2024 την αίτησή που έκανε η Andretti, παρά το γεγονός πως είχε εγκριθεί η συμμετοχή της από την FIA.

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, μίλησε σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης 11ης ομάδας στο grid: «Είναι ένα θέμα που σχετίζεται με τη Συμφωνία Ομονοίας. Απαιτείται δουλειά από κοινού μεταξύ της FIA και της FOM για τις διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να πληρούνται. Σχετικά με το τι συνέβη (με την Andretti, ακολουθήθηκε μια διαδικασία και παρουσιάσαμε άμεσα τα αποτελέσματα. Για το μέλλον θα πρέπει να συζητήσουμε εντός του έτους τι θα χρειαστεί μελλοντικά από εμπορικής και τεχνικής πλευράς».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!