MotoGP: Ο Κουαρταραρό είχε 12 εκατομμύρια λόγους να μείνει στη Yamaha

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Κουαρταραρό είχε 12 εκατομμύρια λόγους να μείνει στη Yamaha
Το νέο «ηγεμονικό» συμβόλαιο του Γάλλου τον κάνει τον πιο καλοπληρωμένο αναβάτη στο MotoGP.

H Yamaha πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Φάμπιο Κουαρταραρό για άλλα δύο χρόνια. Με αυτό το συμβόλαιο, ο Γάλλος αναβάτης μπορεί να μην πλησίασε πιο κοντά στον παγκόσμιο τίτλο, έγινε όμως πρωταθλητής στις αμοιβές. Όπως αποκάλυψε το motorsport.com, ο Κουαρταραρό θα παραμείνει με την Yamaha μέχρι το 2026, με βασικές ετήσιες αποδοχές περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό τον καθιστά όχι μόνο τον κορυφαίο σε αποδοχές αναβάτη στον κόσμο του MotoGP, αλλά τον βάζει σε τροχιά που δεν μπορεί να φτάσει καν ο δις πρωταθλητής Πέκο Μπανάια της Ducati, ο οποίος αμείβεται περίπου με τα μισά, ακόμη και με τα μπόνους για τη νίκη στο πρωτάθλημα.

Με τον Μαρκ Μάρκεθ να έχει αποχωρήσει από τη Honda, και μαζί με αυτό από την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, που ανέρχονταν σε 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ο Κουαρταραρό ανέβηκε στην κορυφή των καλύτερα αμοιβόμενων αναβατών του MotoGP.

Η επέκταση του συμβολαίου του Κουαρταραρό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την αγορά των αναβατών το 2025. Ο ίδιος κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021 και ήταν κοντά στην επανάληψη της επιτυχίας του το 2022. Ωστόσο, η απόδοση της Yamaha έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις κυρίαρχες Ducati, κάνοντας αμφίβολο αν ο Κουαρταραρό θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο σύντομα ή αν θα πρέπει να περιμένει τους νέους κανονισμούς του 2027.

φαμπιο κουαρταραρό
Φωτογραφίες: Yamaha

Έτσι, ο Γάλλος βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα: να μείνει στη Yamaha ή να μεταπηδήσει σε άλλη, πιο ανταγωνιστική ομάδα;. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κουαρταραρό βρισκόταν σε συζητήσεις με την Aprilia, η οποία φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν. Όμως, η προσφορά της Aprilia, που ανήκει στον Όμιλο Piaggio, δεν ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Αυτή η συμφωνία δεν αφορά μόνο τις αμοιβές, αλλά είναι και ένδειξη της αφοσίωσης του Κουαρταραρό στη Yamaha, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα στο MotoGP. Η Yamaha προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση, προσλαμβάνοντας κορυφαίους μηχανικούς από την Ducati,τους Μάσιμο Μπαρτολίνι και Μάρκο Νικότρα, και ελπίζοντας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της με την εφαρμογή νέων κανονισμών. Παρά τις προκλήσεις, η παραμονή του Κουαρταραρό εγγυάται στη Yamaha έναν κορυφαίο αναβάτη για τα επόμενα χρόνια, με ένα φυσικά πολύ υψηλό τίμημα.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!