MotoGP: Η μαγική σχέση της Ducati με τους αριθμούς

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η μαγική σχέση της Ducati με τους αριθμούς
Η επιτυχία της Ducati στο MotoGP τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και σε μιαν αναπάντεχη σύμπτωση.

Σε έναν κόσμο όπου οι αριθμοί καθορίζουν συχνά τα πάντα, από ταχύτητες μέχρι και πρωτιές, η Ducati και οι αναβάτες της έχουν πετύχει κάτι που ξεφεύγει από το συνηθισμένο: μια σύμπτωση που φέρνει τη μαγεία στον κόσμο της ταχύτητας και των μοτοσικλετών.

Ξεκινάμε από τον πιο πρόσφατο νικητή, τον Χόρχε Μαρτίν, ο οποίος με το Νο 89 στην Ducati του, κατέκτησε την 89η νίκη για την ομάδα στο MotoGP. Μια σύμπτωση που θα μπορούσε να φαντάζει απίθανη, αλλά αποδεικνύεται μόνο η αρχή.

Μεταφερόμαστε λίγο πίσω στο χρόνο, όπου ο Μάρκο Μπετζέκι, με το Νο 72, είχε φέρει την 72η νίκη στη Ducati. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Πέκο Μπανάια με το Νο 63, είχε κατακτήσει την 63η νίκη για την ιταλική ομάδα. Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, στον Κέισι Στόνερ, βρίσκουμε τον Αυστραλό με τον αριθμό 27 στη μοτοσικλέτα του να φέρνει την 27η νίκη της Ducati.

Η σύμπτωση γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Ιταλός αναβάτης έτρεξε στις μικρότερες κατηγορίες (125/250 κ.εκ.) με τον αγαπημένο του αριθμό 34, τον οποίο έπρεπε να αποχωριστεί όταν ανέβηκε στο MotoGP, καθώς το νούμερο αυτό ανήκε στον θρύλο Κέβιν Σβαντς και είχε αποσυρθεί. Έτσι, με το Νο 4 πήρε την 34η νίκη της Ducati, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ιστορία της ομάδας.

Ο επόμενος αναβάτης με αριθμό στη μοτοσικλέτα του μεγαλύτερο από το 89 του Μαρτίν είναι ο Μαρκ Μάρκεθ με το 93 και έτσι είναι ακόμα πιθανό το σερί αυτό να συνεχιστεί. Σύντομα όμως η ιταλική μάρκα λογικά θα ξεπεράσει τις 100 νίκες και καθώς τα νούμερα των αναβατών είναι διψήφια, η εκπληκτική αυτή «συναστρία» δεν αποκλείεται να μείνει εδώ.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!