WRC - Η Lancia θέλει να επιστρέψει στους αγώνες ράλλυ

WRC - Η Lancia θέλει να επιστρέψει στους αγώνες ράλλυ
Η ιταλική μάρκα που έχει γράψει ιστορία στα ράλλυ επιβεβαιώνει ότι η επιστροφή της στους αγώνες είναι πιο πιθανή από ποτέ.

Παραπάνω από 30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Lancia κυριαρχούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, καθώς στα τέλη του 1991 άφησε το άθλημα. Ίσως μία από τις πιο ιστορικές αγωνιστικές ομάδες που έχουν περάσει από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κατακτώντας 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 5 πρωταθλήματα οδηγών, μέσα σε μόλις 18 χρόνια. Θρυλικά ονόματα του ράλλυ έχουν περάσει από την ιταλική ομάδα, μεταξύ αυτών ο Γιούχα Κάνκουνεν, Βάλτερ Ρερλ, Ντιντιέ Οριόλ και πολλοί άλλοι.

Τον περασμένο μήνα, το τμήμα επιδόσεων της Lancia, η HF, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης του Lancia Ypsilon. Με αφορμή το λαντσάρισμα του νέου μοντέλου, εκπρόσωπος της Lancia μίλησε στο βρετανικό σάιτ dirtfish.com:

«Όπως το βλέπουμε, υπάρχει μεγάλη αγάπη και πάθος που γύρω από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με πολλούς fans να μας ακολουθούν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δουλεύουμε για την επιστροφή της Lancia στα ράλλυ, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι ένα τρομερό εργαλείο μάρκετινγκ για τη μάρκα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στον κόσμο του ράλλυ μόνο αν η απόδοση της επένδυση μας ανταποκρίνεται με τις προσδοκίες μας».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι σε πρώτη φάση να αντικατασταθεί το πρόγραμμα της Citroën με το C3 Rally2 με εκείνο της Lancia, καθώς και οι δύο μάρκες ανήκουν στον πολυεθνικό όμιλο κατασκευής αυτοκινήτων Stellantis.

Photo credits: @WRCPAST/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!