F1 - Η Aston Martin κατέθεσε ηγεμονική πρόταση στον Νιούι

F1 - Η Aston Martin κατέθεσε ηγεμονική πρόταση στον Νιούι
Η βρετανική ομάδα της Formula 1 θέλει να κάνει δικό της τον σπουδαίο Έντριαν Νιούι από τη Red Bull Racing και του προσφέρει ένα υπέρογκο ποσό.

H «Silly Season» της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 δεν εκτείνεται μόνο στους οδηγούς αλλά και στα στελέχη ομάδων. Ο «γκουρού» της αεροδυναμικής, Έντριαν Νιούι, είναι για μία ακόμη χρονιά περιζήτητος, με τη μία πρόταση να αποχωρήσει από τη Red Bull Racing διαδέχεται την άλλη.

Σύμφωνα με το motorsport.com, η Aston Martin κατέθεσε πρόταση στον Βρετανό ώστε να τον κάνει δικό της από την επόμενη χρονιά. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ, ήταν αυτός που έκανε του προσέφερε μια θέση στη βρετανική ομάδα στο περιθώριο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας με στόχο να τον δελεάσει να φύγει από τη Red Bull Racing.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η πρόταση που έγινε στον Νιούι περιλαμβάνει απολαβές που πλησιάζουν μισθούς κορυφαίων οδηγών του grid. Φαίνεται λοιπόν πως ο Στρολ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να πετύχει το στόχο του, να κάνει δηλαδή την Aston Martin υπερδύναμη στη Formula 1.

Φερνάντο Αλόνσο
Φωτογραφία: Aston Martin F1 media

Στο παρελθόν έγινε κρούση στον Νιούι από διάφορες ομάδες, όμως όλες τους οι προσπάθειες «έπεσαν» στο κενό. Στην περίπτωση που η Aston Martin καταφέρει και κάνει δικό της τον Βρετανό, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα ντόμινο εξελίξεων τεραστίων διαστάσεων στο σπορ.

Πέρα από τον Νιούι, στο στόχαστρο της Aston Martin βρίσκεται και ο Μαξ Φερστάπεν. Οι εσωτερικές διαμάχες της Red Bull Racing το τελευταίο χρονικό διάστημα ενδέχεται να οδηγήσουν τον Oλλανδό πολυπρωταθλητή εκτός της αυστριακής ομάδας και πολλές ομάδες θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση που περνούν οι «ταύροι».

Εντριαν Νιούι
Φωτογραφία: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Έχοντας το «χαρτί» του Νιούι και τους κινητήρες της Honda από το 2026, το σενάριο να πάει ο Φερστάπεν στην Aston Martin δεν είναι απίθανο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει παράλληλα τον Φερνάντο Αλόνσο στη Red Bull Racing, με τον Ισπανό να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον. Μία θέση στην πρωταθλήτρια ομάδα με το κυρίαρχο μονοθέσιο είναι σίγουρα δελεαστική για τον 42xrono.

Ο Νιούι πήγε στη Red Bull Racing το 2006 και με τους «ταύρους» έχει γράψει ιστορία. Ήταν ένας εκ των ενορχηστρωτών στην κυριαρχία του Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2010 έως το 2013 και στις τωρινές επιτυχίες της RBR με τον Μαξ Φερστάπεν.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!