F1 - Η Alpine έχασε ευκαιρία για βαθμούς στην Αυστραλία

F1 - Η Alpine έχασε ευκαιρία για βαθμούς στην Αυστραλία
H γαλλική ομάδα για ακόμα έναν αγώνα δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς, αν και στην Αυστραλία πλησίασε αρκετά.

Η Alpine F1, μπορεί να μην έχει βαθμολογηθεί έως τώρα στη φετινή σεζόν της Formula 1, όμως στο Grand Prix Αυστραλίας είχε την ευκαιρία να το καταφέρει με τον Έστεμπαν Οκόν. Ο Γάλλος οδηγός μπήκε στα pit στον 9ο γύρο, καθώς μονομαχούσε με τους δύο οδηγούς της Haas, οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα, αλλά και με τον Άλεξ Άλμπον της Williams, που τερμάτισε 11ος. Για κακή του τύχη όμως, ο Οκόν χρειάστηκε να ξανά κάνει στάση στα pit μόλις 7 γύρους αργότερα, καθώς υπήρξε υπερθέρμανση στο φρένο του μονοθεσίου του, από μία ζελατίνα κράνους που είχε κολλήσει στην εισαγωγή αέρα (του φρένου). Ο οδηγός της Alpine, δεν μπόρεσε να ανακάμψει μετά από αυτό το απρόβλεπτο pit-stop, μένοντας πίσω από τις δύο Sauber, στην 16η θέση.

Συγκεκριμένα ο Όκον ανέφερε: «Πριν κολλήσει η ζελατίνα στο φρένο μου, ''παλεύαμε'' με τον Κέβιν, τον Άλεξ και ήμουν μπροστά από τον Νίκο. Οπότε ήταν πιθανό να πάρουμε βαθμούς. Από 9ος μέχρι 11ος θα μπορούσα να τερματίσω. Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ το αποτέλεσμα, αλλά ήταν ένας ενδιαφέρων αγώνας. Είμαι χαρούμενος με το πώς πήγε και με τον ρυθμό αγώνα που είχαμε, καθώς μπορούσαμε να κοντράρουμε τους υπόλοιπους».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1, είναι το Grand Prix Ιαπωνίας (5-7 Απριλίου) και η Alpine έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της για να φτάσει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Photo credits: Alpine Media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!