Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class
H γερμανική εταιρεία παρουσίασε την τελευταία εξέλιξη του θρυλικού off-road μοντέλου της, το οποίο πρωτομεφανίστηκε το 1979.

Η G-Class εκσυγχρονίζεται, διατηρώντας όμως το χαρακτήρα που την καθιερώσει ως ένα από τα πιο σκληροτράχηλα επιβατικά αυτοκίνητα. Η νέα γενιά του off-road μοντέλου της Mercedes-Benz έρχεται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων, ψηφιακό ταμπλό, αναβαθμισμένες δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος και υβριδικούς κινητήρες, χάρη στην τεχνολογία 48V. Σύντομα θα αποκαλυφθεί η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική G-Class. Οι τιμές της στη Γερμανία αρχίζουν από τα 122.808 ευρώ.

Mercedes
Photo Credits: Mercedes-Benz

Βασιζόμενη σε πλαίσιο τύπου σκάλας, η G-Class έχει απόσταση από το έδαφος 24,1 εκατοστά ανάμεσα στους δύο άξονες, γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης 31 και 30 μοιρών αντίστοιχα, δυνατότητα διέλευσης από σημεία με νερά ή λάσπες βάθους 70 εκατοστά. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα τρία μηχανικά διαφορικά διασφαλίζουν ότι η G-Class δεν γνωρίζει εμπόδια. Στην καμπίνα των επιβατών κυριαρχεί το ψηφιακό ταμπλό με τις δύο οθόνες 12,3 ιντσών που συνθέτουν το MBUX.

Mercedes
Photo Credits: Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz διαθέτει τη νέα G-Class σε τρεις εκδόσεις κινητήρων, με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V να βελτιώνει τις επιδόσεις και να περιορίζει την κατανάλωση κυσίμου. Η diesel G 450 d εφοδιάζεται με 3λιτρο κινητήρα (ισχύος 367 +20 ίππων), η βενζίνης G 500 επίσης με 6κύλινδρο μοτέρ 3 λίτρων (ισχύος 449+20 ίππων), ενώ η κορυφαία Mercedes-AMG G 63 με τον 4.0 V8 biturbo, ο οποίος αποδίδει 585 ίππους (και εδώ υπάρχει η έξτρα δύναμη 20 ίππων από το υβριδικό σύστημα). Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα.

Mercedes
Photo Credits: Mercedes-Benz

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!