F1 - Τίμο Γκλοκ: «Ο Αλόνσο ήξερε πολύ καλά τι έκανε στη μάχη με τον Ράσελ»

F1 - Τίμο Γκλοκ: «Ο Αλόνσο ήξερε πολύ καλά τι έκανε στη μάχη με τον Ράσελ»
Ο πρώην οδηγός της Formula 1 δεν πιστεύει τις δικαιολογίες του Ισπανού οδηγού της Aston Martin σχετικά με το συμβάν με τον Ράσελ στο πρόσφατο Grand Prix Αυστραλίας.

Την περασμένη Κυριακή (24 Μαρτίου), το Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία, ολοκληρώθηκε σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, όταν ο Τζορτζ Ράσελ έχασε τον έλεγχο της W15 της Mercedes, κυνηγώντας την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο και ακινητοποιήθηκε στην μέση της πίστας.

Λίγο μετά την λήξη του αγώνα ο Ράσελ και ο Αλόνσο κλήθηκαν να δουν τους αγωνοδίκες, για το συμβάν του τελευταίου γύρου. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, είχε αρχίσει να βρίσκεται κοντά στον Ισπανό. Μπαίνοντας στην 6η στροφή της πίστας, ο Αλόνσο άρχισε να φρενάρει περίπου 100 μέτρα πιο νωρίς απ' ό,τι συνήθως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξαφνιάσει τον Ράσελ και να τον κάνει να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ο Ισπανός δικαιολογήθηκε στους αγωνοδίκες υποστηρίζοντας ότι «προσπάθησε να πάρει την 6η στροφή διαφορετικά», φρενάροντας νωρίτερα για να έχει μία καλύτερη και πιο γρήγορη έξοδο. Οι αγωνοδίκες δεν πείστηκαν, έκριναν ως «επικίνδυνη οδήγηση» τη συμπεριφορά του Αλόνσο και του επέβαλαν ποινή 20 δευτερολέπτων.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Τίμο Γκλοκ, πιστεύει ότι ο Ισπανός πρωταθλητής ήξερε καλά τι έκανε. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στο Sky Deutschland: «Ο Αλόνσο φρέναρε πολύ νωρίς και επέτρεψε στον Ράσελ να τον πλησιάσει. Στόχος του Αλόνσο ήταν να τον ξαφνιάσει και να τον επιβραδύνει, ώστε να επιταχύνει αυτός νωρίς για να αυξήσει την διαφορά. Ήταν τόσο ακραίο που ο Ράσελ δεν το περίμενε καθόλου. Βρέθηκε πολύ κοντά και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο Αλόνσο χρησιμοποίησε την γκρίζα ζώνη για να αποκτήσει πλεονέκτημα. Με την εμπειρία του, ξέρει καλά τι κάνει».

Photo credits: @AstonMartinF1/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!