F1 - Το paddock της Formula 1 αναγνωρίζει την αξία του Κάρλος Σάινθ

F1 - Το paddock της Formula 1 αναγνωρίζει την αξία του Κάρλος Σάινθ
Ο Ισπανός μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει ακόμη μία θέση στο grid του 2025 αλλά το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό και όλοι στη Formula 1 το αντιλαμβάνονται.

Ο Κάρλος Σάινθ μπορεί πριν δύο εβδομάδες να ήταν στο νοσοκομείο, πραγματοποιώντας χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να πετύχει την πρώτη νίκη της Scuderia Ferrari για την φετινή χρονιά της Formula 1. Πέραν των Φερστάπεν και Πέρεζ της Red Bull Racing, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου τις τελευταίες 494 μέρες. Η ιταλική ομάδα δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Σάινθ, λήγοντας την συνεργασία τους στα τέλη της αγωνιστικής χρονιάς και αντ' αυτού υπέγραψε με τον Λιούις Χάμιλτον για το 2025.

Παρ' όλα αυτά ο Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε πως ο teammate του, δεν θα έχει κανένα θέμα να εξασφαλίσει μία θέση στο grid της Formula 1 για το 2025, καθώς οι άλλες ομάδες, όπως δήλωσε, εκτιμούν τις αγωνιστικές δεξιότητες του Σάινθ. Όταν ο Μονεγάσκος ρωτήθηκε για τον αν θεωρεί τον Σάινθ υποτιμημένο, αυτός απάντησε:

«Πιστεύω πώς όλοι στα paddock αναγνωρίζουν την αξία του Κάρλος. Είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στα paddock. Ήταν από πάντα πολύ ''δυνατός'' όποτε ήταν μέσα σε μονοθέσιο της Formula 1 και το έχει δείξει πολλές φορές, οπότε δεν πιστεύω ότι είναι υποτιμημένος. Όλοι ξέρουν την πραγματική αξία του Κάρλος και για αυτό έχω πει πολλές ότι δεν ανησυχώ για το μέλλον του, επειδή είμαι σίγουρος πώς πολλοί επικεφαλής ομάδων ενδιαφέρονται για αυτόν. Μπορεί να μην το λέει αλλά σίγουρα είναι σε επικοινωνία με κάποιους από αυτούς. Θα έχει πολλές ευκαιρίες, απλά πρέπει να πάρει την καλύτερη απόφαση για την καριέρα του».

Ο Λάντο Νόρις, με τον οποίο υπήρξαν ομόσταβλοι στη McLaren τη διετία 2019-2020, συμφώνησε με τα λεγόμενα του Λεκλέρ, αναφέροντας επίσης ότι ο Ισπανός οδηγός θα βελτιωθεί και παραπάνω μέσα στη σεζόν του 2024.

«Ο Σαρλ το έθεσε πολύ σωστά για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει λόγος να τον θεωρεί κάποιος, υποτιμημένο. Πιστεύω ότι αυτοί που τον ξέρουν, γνωρίζουν τι μπορεί να καταφέρει, γνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλει και την αφοσίωση που έχει για να γίνει ένας από τους καλύτερους, κάτι που απέδειξε αλλά και τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαι σίγουρος πώς υπάρχουν πολλοί οδηγοί, που δεν θα προσπαθούσαν όσο σκληρά προσπάθησε αυτός, ώστε να γίνει καλά και να μπει ξανά μέσα στο μονοθέσιο. Αλλά για αυτούς που τον ξέρουν, δεν θα έλεγαν ποτέ ότι είναι υποτιμημένος».

Το «ταξίδι» του Σάινθ με την ιταλική ομάδα, μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, μετά την λήξη της σεζόν 2024, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2025 θα δούμε στο grid τον Κάρλος Σάινθ και ας μην φοράει την κόκκινη στολή της Ferrari.

Photo credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!