F1 - Λιούις Χάμιλτον: «Φέτος είναι η χειρότερη αρχή σεζόν στην καριέρα μου»

F1 - Λιούις Χάμιλτον: «Φέτος είναι η χειρότερη αρχή σεζόν στην καριέρα μου»
Το ξεκίνημα της σεζόν του 2024 δεν πάει όπως το περίμενε ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής της Formula 1.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης ο Λιούις Χάμιλτον είχε έναν από τους χειρότερους του αγώνες του τα τελευταία χρόνια. Μετά από ένα απογοητευτικό Σάββατο, ο Χάμιλτον αποκλείστηκε στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και κατέλαβε την 11η θέση στο grid. Τα πράγματα την Κυριακή σε καμία περίπτωση δεν βελτιώθηκαν. Ο οδηγός της Mercedes αναγκάστηκε να αποσυρθεί μόλις στον 17ο γύρο του Grand Prix Αυστραλίας, λόγω βλάβης στο μονοθέσιό του. Ο επτάκις πρωταθλητής τερμάτισε 7ος στο Μπαχρέιν και 9ος στη Σαουδική Αραβία, έχοντας έτσι μείνει πίσω και από τον ομόσταβλό του στην Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα των οδηγών, τρεις θέσεις πάνω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε στο Sky Sports και ήταν εμφανώς απογοητευμένος: «Φέτος είναι το χειρότερο ξεκίνημα που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Είναι σκληρό για όλους στην ομάδα όταν έχει γίνει τόση δουλειά μέσα στο χειμώνα. Έρχεσαι ενθουσιασμένος και με κίνητρο με το σκεπτικό ότι θα παλεύουμε για νίκες αλλά αυτό δεν ισχύει. Μετά σκέφτεσαι πώς ''εντάξει ίσως στον δεύτερο ή στον τρίτο αγώνα'' αλλά δεν είναι έτσι. Είναι δύσκολο. Συνεχίζω να προσπαθώ και να είμαι εκεί με τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ο επόμενος γύρος της Formula 1 είναι το Grand Prix Ιαπωνίας (5-7 Απριλίου) και πηγαίνοντας εκεί, ο Χάμιλτον και η Mercedes έχουν πολλά ακόμη να αποδείξουν.

Photo credits: @MercedesAMGF1/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!