WRC: Ο Νεβίλ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του

WRC: Ο Νεβίλ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του
Ο Βέλγος οδηγός ξεκαθάρισε ότι αν παραμείνει η Hyundai ως κατασκευαστής θα συνεχίσει κι αυτός να τρέχει στο WRC.

Πριν από μερικές ημέρες ο Τιερί Νεβίλ σόκαρε τον κόσμο του WRC με τις ξαφνικές δηλώσεις του περί απόσυρσης από το άθλημα. Τι ισχύει όμως τελικά;

Η αιτία των δηλώσεων του Βέλγου οδηγού αποδίδεται στις τεράστιες αλλαγές των κανονισμών, που ενδέχεται να δούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι τα επόμενα χρόνια. Μόλις πριν κάποιες εβδομάδες, ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντς και η ομάδα του WRC μαζί με την FIA εξέθεσαν τις σκέψεις τους για μία νέα σειρά μελλοντικών κανονισμών στο πρωτάθλημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κανονισμοί αυτοί δεν άρεσαν και πολύ στον Νεβίλ. Συγκεκριμένα δήλωσε στο dirtfish.com: «Με εξέπληξε πραγματικά ο αριθμός αλλαγών και το πόσο “επιθετικές” είναι σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όλοι μας μείναμε έκπληκτοι».

Άρα τι ισχύει τελικά για το μέλλον του Νεβίλ; Απ' ό,τι φαίνεται, αυτό που πραγματικά εννοούσε είναι ότι, αν οι κατασκευαστές αποφασίσουν να αποσυρθούν, θα ακολουθήσει και ο Βέλγος την ίδια πορεία.

«Απλώς είπα πως αν οι κατασκευαστές, στην δική μου περίπτωση η Hyundai, αποσυρθούν λόγω της νέας τεχνολογίας και την έλλειψη του ενδιαφέροντος τους από το πρωτάθλημα, τότε πιθανότατα θα αποσυρθώ και εγώ. Εάν θέλουν να συνεχίσουν μαζί μου στο μέλλον, εννοείται είμαι διατεθειμένος, δεν υπάρχει καν ερώτηση».

Το μέλλον του Τιερί Νεβίλ κρίνεται από την απόφαση που θα πάρει η Hyundai. Η στάση του είναι ξεκάθαρη. Αν υπάρξει πρόταση από την ομάδα του στον ίδιο, θα τον ξαναδούμε στο WRC και το 2025.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!