F1 - O Σουμάχερ τα βάζει τώρα με τον Αλόνσο: «Τρέχει στα 42 του αντί για κάποιον νεότερο οδηγό»

F1 - O Σουμάχερ τα βάζει τώρα με τον Αλόνσο: «Τρέχει στα 42 του αντί για κάποιον νεότερο οδηγό»
Ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1 συνεχίζει να… κεραυνοβολεί τον έναν πρωταθλητή μετά τον άλλο, καθώς τώρα σειρά έχει ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ένα από τα αγαπημένα χόμπι του Ραλφ Σουμάχερ είναι να «τη λέει» σε τωρινούς οδηγούς της Formula 1. Δίχως αμφιβολία ο… αγαπημένος του είναι ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς με κάθε ευκαιρία ρίχνει «βέλη» στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τώρα όμως ήρθε η σειρά του Φερνάντο Αλόνσο. O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 φταίει για τον Ραλφ Σουμάχερ επειδή είναι 42 ετών και βρίσκεται ακόμη στο grid. Ο Γερμανός, όπως καταλάβατε, διαφωνεί με την παραμονή οδηγών που είναι μεγάλοι σε ηλικία και παίρνουν τη θέση νέων οδηγών που δεν βρίσκουν θέση.

Οδηγός F1

Μιλώντας στο speedweek, o Σουμάχερ ανέφερε: «Πρέπει να “σπάσει” αυτός ο φαύλος κύκλος που οι νέοι οδηγοί δεν μπορούν να πάρουν μια ευκαιρία να τρέξουν στη Formula 1. Αντ’ αυτού έχουμε τον Αλόνσο που τρέχει ακόμα στα 42 του. Δεν έχω κάτι ενάντια στον Φερνάντο, αλλά δεν πρέπει ο στόχος της Formula 1 να είναι να αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας. Ήταν πολύ σημαντικό που στη Σαουδική Αραβία αγωνίστηκε ο Όλιβερ Μπέρμαν και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα. Οι ομάδες φοβούνται να πάρουν νέους οδηγούς. Ελπίζω αυτό να αλλάξει σύντομα».

Το 2024 δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία χρονιά του Αλόνσο στη Formula 1. O Ισπανός έχει ξεκαθαρίσει πως έχει αρχίσει να σκέφτεται την απόσυρση και μόνο υπό όρους θα παραμείνει και μετά το 2025 στο grid.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!