Formula E - Γυναίκα οδηγός «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ της F1 (vid)

Formula E - Γυναίκα οδηγός «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ της F1 (vid)
To απόλυτο ρεκόρ επιτάχυνσης δεν ανήκει πια στη Formula 1, αλλά σε μία γυναίκα οδηγό με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Η Formula 1 είναι δίχως αμφιβολία η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εδώ και πολλές δεκαετίες και τα μονοθέσια που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα του πλανήτη. Όμως έχει αρχίσει ήδη να απειλείται η κυριαρχία της.

Η Formula E σκοπεύει σε μερικά χρόνια να καταφέρει να την εκθρονίσει από την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ξεκίνησε να καταρρίπτει ρεκόρ της. Η αρχή έγινε με το απόλυτο ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ/ώρα.

Η οδηγός από τη Σαουδική Αραβία, Ριμ Αλ Αμπούντ, ήταν αυτή που έθεσε νέο ρεκόρ 0-100χλμ/ώρα πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula E GENBETA. O χρόνος ο οποίος είναι πλέον νέο ρεκόρ επιτάχυνσης είναι 2,49 δευτερόλεπτα ξεπερνώντας τα 2,6 δευτερόλεπτα που είχε μονοθέσιο της Formula 1.

To μονοθέσιο που χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξη του ρεκόρ δεν έχει τους περιορισμούς ισχύς με τους οποίους αγωνίζονται οι ομάδες στους αγώνες της Formula E. H ισχύς του ανέρχεται στα 400kW ή 544 ίππους, ενώ διαθέτει αναβαθμισμένο λογισμικό και ειδικά ελαστικά της Hankook.

Η Αλ Αμπούντ μίλησε για το ρεκόρ επιτάχυνσης που σημείωσε: «Το να είμαι μέρος ενός τόσο σημαντικού επιτεύγματος είναι κάτι το οποίο ονειρευόμουν πάντα. Δεν είναι μόνο για την ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε τις τεράστιες δυνατότητες των γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Formula E μου έδωσε την πλατφόρμα να κάνω μία δήλωση και είναι τιμή μου να είμαι μέρος στο ταξίδι για την ισότητα των φύλλων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η Ριμ Αλ Αμπούντ το 2018 έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ιστορία που έκανε δοκιμές με μονοθέσιο της Formula E.

Φωτογραφίες: carmaniamx/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!